Bakan Elvan'dan kripto para uyarısı: Vatandaşlar yönetemeyecekleri riskleri almamalı

Kripto para düzenlemesi ile ilgili konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Kripto para düzenlemesi kısa sürede bitecek. Ancak ben şunu söylemek de istiyorum vatandaşlar, tasarruflarını değerlendirirken, yönetemeyecekleri riskleri almamalı" dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto para konusunda bakanlığın çalışmasının devam ettiğini belirteek vatandaşları riskler konusunda uyardı / Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, pandemi desteklerinin milli gelire oranının yüzde 3'ü aşacağını belirterek, ”Nefes kredisi paketi ciro kaybı yaşayan işletmeleri odağına alacak." dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Elvan nefes kredisi ile ilgili detayların bu hafta açıklanacağını belirtti.

Yıl sonunda 22-25 milyar dolar cari açık beklediklerini ifade eden Elvan, "Bilişim, savunma ve enerji sektörlerinde kredi tahsis süreçleri değişecek" dedi.

Kripto para uyarısı

Bloomberg'in sorularını yanıtlayan Bakan Elvan, kripto düzenlemesinin kısa sürede biteceğini belirtirken, vatandaşlara da yönetemeyecekleri riskileri almamaları konusunda uyarıda bulundu.

Bakanlığın koordinasyonunda bir çalışma grubu oluşturduğunu, bu konua önce Merkez Bankası'nin bir düzenleme yaptıtığını arkasında da MASAK çalışmalarının kamuoyuyla paylaşıldıını belirten Elvan şu ifadeleri kullandı:

"Çalışma grubumuz öncelikle farklı ülke uygulamalarını inceledi. Üzerinde çalıştığımız alanlar ise kripto varlık ile çeşitlerinin tanımlanması, bu varlıkların ortaya çıkarılması, ihracı ve dağıtılması, alım satım yapan platformların uyması gereken ilke ve esasların belirlenmesi, varlık saklama hizmetinin hangi şartlarda kimler tarafından yapılabileceği, vergilendirme politikasının nasıl olacağı, hangi kripto varlık çeşidi için hangi kurumun düzenleme yapma ve yaptırım uygulama yetkisinin olacağı, özellikle suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanında bu alanın kullanılmasının engellenmesi gibi geniş bir alanı kapsıyor. Bu konudaki çalışmamızı kısa sürede tamamlayacağız. Ancak ben şunu söylemek de istiyorum vatandaşlar, tasarruflarını değerlendirirken, yönetemeyecekleri riskleri almamalı”

 

Bloomberg HT, Independnet Türkçe

.

DAHA FAZLA HABER OKU