İmamoğlu'ndan montaj video tepkisi: Kumpaslarla kara çalmaya çalışıyorlar

Ekrem İmamoğlu Habertürk TV'de çıktığı yayında PKK ve FETÖ sorusuna verdiği yanıtın montajlanmamış halini paylaştı

Fotoğraf: AA

Ekrem İmamoğlu'nun, Habertürk yayınında terör örgütleri ile ilgili yaptığı açıklama sosyal medyada montajlanarak paylaşıldı.
 

 

İmamoğlu'na yayında “PKK’ya FETÖ’ye özellikle yabancı basının Türkiye üzerine İstanbul seçimleri üzerinden tartıştığı konuştuğu meselelere ilişkin bir mesajınız olur mu?” sorusu yöneltildi.

Ekrem İmamoğlu'nun yanıt olarak terör örgütlerine "Gelin Türkiye’yi beraber yönetelim" çağrısı yaptığı iddia edildi. Videoda İmamoğlu'nun yanıtının devamı yer almadı.

İmamoğlu, "Mübarek Ramazan ayında yeni iftiralar ve kumpaslarla bana kara çalmaya çalışıyorlar" diyerek konuşmasının tamamını paylaştı.
 


Yanıtın tamamında İmamoğlu'nun “Gelin Türkiye’yi beraber yönetelim. 24 Haziran’da yetki alan AK Parti. Ne bekası? Kim daha vatansever? Bu ülkenin 82 milyon vatanseveri var. Terör örgütlerine karşı hep beraber dimdik ayaktayız” ifadelerini kullandığı görüldü.

CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından 2 video daha paylaştı. İlk videoda bir kişinin programdaki sözlerini İmamoğlu'nu suçlayarak sorması üzerine Ekrem İmamoğlu "Sen sözlerimin tamamını dinledin mi?" diye sordu. İmamoğlu, soruyu soran kişinin  "Biz sizin zihniyetinizi biliyoruz" diyerek yanıt verdiği diyaloğu altyazılı olarak paylaştı.
 

 

Bir sonraki videoyu da İmamoğlu "Benim için terör örgütlerinin açıklamalarının hiçbir zaman kıymeti olmadı. Kanal 7 muhabiri genç arkadaşımı da bugün, terör örgütü açıklamalarına itibar etmemesi konusunda ikna ettiğimi düşünüyorum" ifadeleriyle paylaştı.

 

 

Programdaki gazetecilerden biri olan Deniz Zeyrek de Sözcü gazetesinde bugünkü köşesinde İmamoğlu'nun yanıtının ardından reklam arasında stüdyodaki konuşmaları aktardı. Zeyrek'in yazısında ilgili bölüm şu şekilde:

"Daha biz reklam arasındaydık, Mehmet Akif Ersoy, İmamoğlu'nun konuşmasının sadece “Ne olabilir ki gelin Türkiye'yi hep birlikte yönetelim” bölümünün alınarak, sosyal medyada “PKK ve FETÖ'ye gelin hep birlikte yönetelim mesajı” şeklinde viral olarak yayılmaya başladığına dikkat çekti. İmamoğlu ve ekibi, mesajın çıkış noktasına bakar bakmaz, “o şahıs Büyükşehir Belediyesi çalışanı” yorumunu yaptı. Gerçekten inanılmazdı. Gözümüzün önünde olan bir konuşmanın nasıl çarpıtıldığına bizzat şahit olmuştuk."

 

Independent Türkçe

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU