Gelecek Partisi'nden Soylu'nun sözlerine yanıt: Tüm iddiaları, yalan ve iftiradır

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, “Süleyman Soylu hesap vermek yerine kendini kurtarma, gündemi saptırma derdinde” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: Gelecek Partisi 

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ahmet Davutoğlu hakkındaki sözlerine Twitter’dan yanıt verdi.  Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da paylaştığı mesajda Özcan şu ifadeleri kullandı:

Süleyman Soylu hesap vermek yerine kendini kurtarma, gündemi saptırma derdinde. Sayın Genel Başkanımız hakkındaki tüm iddiaları, yalan ve iftiradır

Gelecek Partisi Sözcüsü Özcan, aynı kanalda aynı gazetecilerle Davutoğlu’na da yanıt hakkı verilmesini istedi.

 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da Twitter'dan paylaştığı mesajda "Habertürk televizyonuna sesleniyorum:Süleyman Soylu’nun açıklamaları tamamen iftira,cevap hakkımızı kullanmak istiyoruz" dedi. 

Özdağ, İçişleri Bakanı Soylu'ya da şu soruları sordu:

Sedat Peker; Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı, Tolga Agar’ın da içişleri bakanı olacağı bir projeden bahsediyor. Yaptığı açıklamalarla bu projeyi boşa çıkardığını iddia ediyor. Önceki beyanında da Nisan’dan sonra çok şey değişecek ve ülkeye döneceksin demişti. Sn Soylu,nedir bu?

Sn. Davutoğlu’na yapılan parti içi darbenin bizzat içinde olduğunu söyleyen Sn Soylu’ya soruyorum: Tecrübeli olduğunuz belli olan böyle bir parti içi operasyonu da Sn.Erdoğan için mi planlamıştınız?

 

Soylu'dan iddia: Davutoğlu "HDP ile anayasa yapabiliriz" dedi

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanı Soylu, Habertürk’ta katıldığı canlı yayında Davutoğlu için şu ifadeleri kullanmıştı:

Yıl 2005. Ben Başbakan Yardımcısıyım. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu. Başbakan Davutoğlu. 7 Haziran seçimleri öncesi MYK toplantısında 'Biz HDP ile anayasa yapabiliriz' diye bir cümle çıktı ağzından. Hepimiz baktık. Seçim geçtikten sonra AK Parti çoğunluğu elde edemedi, tek başına iktidar kurabilme kabiliyeti oluşmadı. Ya CHP ile ya diğer siyasal partilerle biraraya gelecek. Bugünkü gibi hatırlıyorum. İlk MKYK toplantısında bugün Deva Partisi'nin başkanı Ali Babacan, "Bu işlere bakmamalıyız, şu anda ekonomiyi ayakta tutmalıyız" dedi.

Dedim ki, "Bizim sorumluluğumuz bugün demokrasiyi ayakta tutmak ve hükümeti kimin kurabileceğine ait çabalarımızı gerçekleştirebilmek". Bu seçim tamamlanmamıştır, kampanya devam etmektedir, dedim. Kasım'da da seçim oldu. Sayın Davutoğlu ve ekibi CHP'yle AK Parti'nin iktidarı için canhıraş mücadele verdiler. Bir kısım arkadaşlarımız bunun doğru olmayacağını, Türk siyasetinin doğasına aykırı olduğunu, Türkiye'yi başka bir tarafa doğru getirebileceğini ortaya koydu.

Büyük bir mücadele başladı. Bir taraftan HDP ile anayasa yapabilme kabiliyeti ortaya koyan birisi. Dert Recep Tayyip Erdoğan. Onu külliyede enterne edip, hareketsiz halde bırakan, ABD'nin Avrupa üzerinden uyguladığı politikayı Türkiye'de hakim kılmak. Bunun doğru olmadığını söyledik. Tartışmalar o kadar şiddetli oluyordu ki, bir ara sayın Davutoğlu tam anlamıyla dengesi kayboldu, 'Hepinizin odalarında neler konuştuğunu dinletiyorum ve biliyorum' dedi. 7 Haziran 2015-1 Kasım 2015 arasındaki süreci anlatıyorum.

Ben partinin teşkilat başkanıydım. 'Hepinizin odalarında neler konuştuğunu tek tek biliyorum' diyordu MYK üyelerine söyledi bunu. Koalisyon tartışmaları yaşandığı zamanlar. 'Hepinizin neler söylediğinizi biliyorum' dedi. Biz donduk, arkadaşlarımızla birbirimize baktık. Bunun Türkçe ne anlama geldiği apaçık ortada. Daha sonra çeşitli dedikodular çıktı, fiziki takibin yapıldığı yönünde ama karineye ulaşamadık.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU