Doğu Perinçek, Erdoğan'a seslendi: SETA'yı beslemek, İsrail'i ve ABD'yi beslemektir

Perinçek, SETA'nın sicilini ayrıntılarıyla ortaya koyacaklarını belirtti.

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da yayınlanan Çıkış Yolu programında Gürkan Demir ve Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik'in sorularını yanıtladı.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) ile ilgili konuşan Perinçek, SETA'nın Türkiye ile Suriye'nin arasını açarak, İsrail ve ABD'yi desteklediğini belirtti.

"Bahçeli çok esaslı açıklamalar yaptı"

Hükümetin ve Cumhurbaşkanı Eroğan'ın hata yaptığını belirten Perinçek şu ifadeleri kullandı:

Türk hükümeti, sayın Cumhurbaşkanımızın başında bulunduğu hükümetimiz bu konuda çok ciddi bir hata içinde. Bir yandan Amerikan emperyalizmine, İsrail siyonizmine tavır alıyoruz, eli kanlı diyoruz Biden'e, yine sayın Devlet Bahçeli çok esaslı açıklamalar yaptı hem NATO'dan çıkmayı tartışalım hem de Kürecik ve İncirlik Üssü'nün Türkiye'nin kontrolüne geçmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Bunlar çok güzel tavırlar ama bunları yapıp bir yandan da açıkça ABD'nin ve İsrail'in yanında konumlanan SETA gibi örgütleri beslemek, SETA tabi kalkıp da ben ABD ve İsrail'i destekliyorum demiyor. Nasıl yapıyor desteğini, Beşar Esad'a vurarak, Suriye'ye vurarak, Türkiye ile Suriye'nin arasını açarak. Bakın biz ne diyoruz, 'Filistin'e destek Suriye ile iş birliğiyle başlar' diyoruz. O da bunu bildiği için İsrail'e desteği, Türkiye-Suriye ilişkilerini sabote ederek, baltalayarak, dinamitleyerek yapıyor. O da bir İsrail'e destek, o da bir Amerikan emperyalizmine destek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"SETA'nın sicilini ayrıntılarıyla ortaya koyacağız"

CNN Türk'te katıldığı bir programda "Kahramanca savaşıyor Beşar Esad ve Suriye ordusu" demesinin ardından SETA'dan birinin "Köpekçe savaşıyorlar" dediğini hatırlatan Perinçek Cumhuırbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Beşar Esad'a, Suriye ordusuna, Suriye devletine 'köpekçe savaşıyorlar' diyen insanları beslemek, onlara maaş vermek, bunların içinde bulunduğu SETA örgütünü beslemek, İsrail'i beslemek ve ABD'yi beslemektir. Açık söylüyorum, SETA'yı beslemek, İsrail'i ve ABD'yi beslemektir" diye konuştu.

SETA'nın sicilini ayrıntılarıyla ortaya koyacaklarının altını çizen Perinçek, SETA'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafını kuşatmaya çalıştığını ve SETA ile birlikte İsrail siyonizmine ve ABD emperyalizmine karşı mücadele edilemeyeceğini öne sürdü.

 

 

 

Ulusal Kanal, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU