Büyük İskender'in komutanıyla aşk ilişkisini anlatacak 300 Spartalı devam filmi stüdyodan veto yemiş

Yönetmen senaryoyu yazmaya başladığında ortaya "aşk hikayesi" çıktığını söyledi

300 Spartalı filminde Gerard Butler, Michael Fassbender, Lena Headey gibi isimler yer almıştı (IMDb)

300 Spartalı (300) filminin yönetmeni Zack Snyder, "eşcinsel bir aşk hikayesini konu alan" devam filmi yazdığını ancak Warner Bros.'un bu fikri reddettiğini açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Snyder, 2006'da vizyona giren ilk filmin senaristleri arasında da yer almıştı. 2014 yapımı 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi (300: Rise of an Empire) filminin de yapımcılığını üstlenmiş ve senaryosunun yazımında rol almıştı. 

Daily Mail'in haberine göre kısa süre önce Zack Snyder's Justice League filmiyle gündeme gelen yönetmen katıldığı podcast programında serinin son filmine yönelik yaptığı planın reddedildiğini anlattı. 55 yaşındaki yönetmen koronavirüs pandemisi sırasında yazarken "tam anlamıyla dişiyle tırnağıyla mücadele edemediğini" kabul etti ve senaryonun Warner Bros.'un pek de ilgilenmediği bir yöne kaydığını söyledi. 

The Fourth Wall isimli podcast programında konuşan Snyder şu ifadeleri kullandı:

Pandemi sürecinde Warner Bros.'la bir anlaşma yapmıştım ve esasen 300 Spartalı'nın son bölümü olacak filmi yazıyordum. Yazmak için oturduğumda aslında farklı bir film yazdım. Senaryoyu Büyük İskender hakkında yazıyordum ve Hefaistion'la İskender arasındaki ilişkiye dair bir filme dönüştü. Bir aşk hikayesi ortaya çıktı. Yani hakikaten üçüncü filme uymuyordu.

 

 

Snyder, düşüncesinin serinin üçüncü filmi için pek de uygun olmadığını fark etse de projeyi masaya getirmekten yine de heyecan duyduğunu belirtti. 

O konsept vardı ve gerçekten harika çıkmıştı. Adı Blood and Ashes'tı ve gerçekten savaşlarla dolu güzel bir aşk hikayesiydi. Bunu yapmayı çok isterdim, Warner Bros. hayır dedi… Bilirsiniz pek de büyük bir hayranım değiller.

Halihazırda Netflix'le çalışan Snyder, 21 Mayıs'ta yayımlanacak Army of the Dead filmiyle izleyicilerin karşısına çıkacak

 

Independent Türkçe, Daily Mail, We Got This Covered

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU