Süpermarketten çıkan kadını yaban domuzu sürüsü köşeye sıkıştırdı

Hayvanlardan kaçamayacağını anlayan kadın, elindeki alışveriş poşetlerini feda etti

Ülkede yaban domuzları her yıl yaklaşık 10 bin trafik kazası yaşanmasına neden oluyor (Pixabay)

İtalya'da bir yaban domuzu sürüsü süpermarketten çıkan kadının etrafını sardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkent Roma'nın Le Rughe bölgesinde perşembe günü yaşanan olayda elinde alışveriş torbalarıyla süpermarketten çıkan kadının peşine 8 tane yaban domuzu takıldı.

Dördü yetişkin dördü de yavru olan domuzlar uzaklaşmaya çalışan kadını rahat bırakmadan takip etmeye devam etti.

Kameralara yansıyan görüntülerde kadının otoparkta domuzları uzaklaştırmaya çalıştığı fakat nereye giderse gitsin hayvanların peşini bırakmadığı görülüyor.
 


Hayvanlardan kurtulamayacağını anlayan kadınsa son çare olarak elindeki poşetleri yere bırakıyor. Bunun üzerine domuzlar poşetleri paramparça edip içindekileri yemeye başlıyor.

Yaşanan olayla birlikte İtalya'daki yaban domuzu sorunu da tekrar gündeme geldi.

2020 Ekim'de bir polis, Vatikan yakınlarındaki bir çocuk parkına inen yaban domuzlarını vurup öldürmüş, bunun üzerine Roma Belediyesi olaya ilişkin soruşturma başlatmıştı. Hayvan hakları aktivistleri ve bazı bölge sakinleriyse domuzların öldürülmesine tepki göstermişti.

Yaban domuzları tarım bölgelerine de ciddi zarar veriyor. Geçen yıl yüzlerce çiftçi Roma'da gösteriler düzenlemiş, ekinleri ve tarlaları talan eden yaban domuzu sürülerinin sayısındaki artışa yönelik yetkililerin önlem almamasına karşı protesto yapmıştı.

İtalya'da 2 milyon yaban domuzunun bulunduğu tahmin ediliyor. Yaban domuzu eti Toskana ve Umbria gibi bölgelerde tüketilen temel gıdalar arasında.



Independent Türkçe, Guardian, National Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU