Cumhuriyet yazarı Pehlivan: Bakan Çavuşoğlu'na isyan

Pehlivan, SMA'lı hastalarla ilgili yürütülen kampanyalarda iki bakanın farklı tavırlarını yazdı: Bu çelişki de benzer durumdaki birçok aileyi isyan ettirdi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, SMA hastası Ali Ürün’ün annesinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na “isyan ettiğini” yazdı.

Pehlivan, bugünkü köşe yazısında SMA’lı çocuklar için geçen aylarda yürütülen bir kampanyayı hatırlattı:

Anımsayın: Milli Piyango yılbaşı çekilişinde satılmayan üç bilet vardı. Böylece 75 milyon liralık ikramiye Türkiye Varlık Fonu’na aktarılmıştı. Paranın SMA hastası çocuklara kullanılması için kampanya yapılmasına ise Sağlık Bakanlığı tepki göstermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Bunlar kirli kampanya. İlaç şirketlerinin oyunu bu. Çocuklarımızın kobay olmasına izin vermeyeceğiz” şeklinde açıklamalar yaptığını ifade eden Pehlivan, şöyle devam etti:

Aradan aylar geçti. Birkaç gün önce SMA hastası Ahmet bebeğin yurtdışında tedavisi için bir kampanya yürütüldü. Ve o kampanyaya katılan, destek veren, maddi katkıda bulunan kimdi biliyor musunuz: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu. Güzel, güzel de... Devletin bir bakanı böylesi kampanyalara çok ağır sözlerle karşı çıkıyor, bir diğer bakanı ise açık destek veriyordu.

“Haliyle bu çelişki de benzer durumdaki birçok aileyi isyan ettirdi” diyen Pehlivan, Ali Ürün’ün annesinin Çavuşoğlu’na şöyle seslendiğini yazdı:

Peki ya melek olan bebekler? Kampanyasına kirli dediğiniz bebekler? Çocuklarınızı kobay olarak kullanmayın, söylemleri? Bu kampanyalar kirli ise neden bir bakan buna destek verdi? Aile olarak sizden zerre maddi destek istemiyoruz. Gül sermeniz gereken yolumuza dikenlerinizi bırakmayın. İzin süreçlerimizi bu kadar uzatmayın. Bırakın, evlatlarımız nefes alsın. Yaşamak her SMA bebeğinin hakkıdır.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU