Dilipak: Peker’in açıklamaları Wikileaks’dan daha beter vurdu

"Bu süreç Ankara’yı da vurur. Bu işten sadece AK Parti değil, diğer partiler de payını alır"

Fotoğraf: AA

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, “suç örgütü elebaşı” olarak aranan Sedat Peker’in yaptığı açıklamaları köşesine taşıdı.

Dilipak, “Şimdi tevbe zamanıdır” başlıklı köşe yazısında “Peker’in açıklamaları Wikileaks’dan daha beter vurdu” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

Bu süreç Ankara’yı da vurur. Bu işten sadece AK Parti değil, diğer partiler de payını alır. Bu işten Sermaye, siyaset, bürokrasi, STK’lar, Media herkes payına düşeni alır. Mafia deyip geçmeyin. Bu iş yargıya da uzanır, akademiye de, dahasını da söyleyeyim Cemaat yapılarından bazılarına da ulaşır. Cemaat denen yapılar içinde yer alan bazı gruplar eskiden beri uluslararası istihbarat örgütleri, derin yapılarla hep kol kolaydılar. Bazılarını zaten doğrudan uluslararası istihbarat örgütleri ya da derin devlet kendisi örgütlemişti. FETÖ uluslararası örgütlere örnek, Kalkancı tarikatı ise bizim yerli ve milli derin devletimizin eseri. Kalkancı tarikatının aktörleri arasında yer alan önemli isimler bugün bazı siyasi partilerimizin tepesinde, kimi bakanlık koltuğunda oturmuyor mu? Ve işleri üzerini örttükçe bu işler perde gerisinde büyüyüp gelişiyorlar. Bakın, bu işlerin zamanında önünü almazsanız, sonra onlar sizin önünüzü alır. Onlar maske takıp en yakınlarınıza, hatta ailenize el uzatırlar. Onlarla sıcak ilişkiler kurarlar. Beklentileriniz, korkularınız, meziyetleriniz, riskleriniz, ilişkileriniz not edildikten sonra mahremlerinize ulaşmak zor değildir. Bir adım sonrası onların tuzağına düşersiniz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bakın yarın bu iş yargıya uzarsa ne yapacaksınız?” diye soran Dilipak, şöyle devam etti:

Bir ara savcıyı tehdit eden emniyet müdürlerinden, hakimi tehdit eden savcılardan, bu piyasada iş bitiren avukatlardan söz ediliyor. Yargı’yı manipüle etmek isteyen siyasiler konuşuluyordu. “Yargı borsası”ndan söz ediliyordu. Bu “17/25 metodu”nu her yere, herkese uygulamaya kalkanlar oldu. Birileri bu açılan kapıdan yürümeye başladılar.

Peker’in çektiği videoda uyuşturucu ve cinayetlerden söz ettiğini anımsatan Dilipak, şöyle yazdı:

Bu “Pelikan” hadisesinin ucunun nereye uzandığına bakın. Bunların yargı üzerinde nasıl bir baskı kurduklarına da bakın. Basında birilerini hedef gösterenler, bunun yargı ayağını da örgütlerler. Konuşunca mangalda kül bırakmayan birileri bir takım hukuk büroları üzerinden ne operasyon çekmişler/çekiyorlar bir bakın bakalım. Ve karşı cenahtan kimlerle nasıl kapalı kapılar arasında kol kola hareket ediyorlar.

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU