CHP, “650 milyonu kime verdiniz?” diye istifa eden Avukat Çiçek hakkında dava açacak

CHP İletişim Koordinatörlüğü, avukat Çiçek’in iddialarını “iftira” olarak nitelendirdi ve suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı

CHP tüzel kişiliğinin avukatlığını yapan Mustafa Kemal Çiçek, bazı suçlamalarda bulunarak parti üyeliği ve görevlerinden istifa etti /  Fotoğraf: AA

CHP tüzel kişiliğinin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını yapan Mustafa Kemal Çiçek, parti yönetimini eleştirdi ve çeşitli iddiaları gündeme getirerek parti üyeliği ve görevlerinden istifa etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 “650 milyonu kime verdiniz?”

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, çıkara dayalı bir yapı kurulduğunu belirten Çiçek, “Son 3 yılda sorumsuzca harcanan 650 milyonun önemli bir kısmının kimlere, hangi yayın organlarına, anket-araştırma şirketlerine verildiğini soramamak siyasi ahlaksızlığın ve vicdansızlığın tam da kendisidir. İmtiyazlı birilerinin yüksek maaşlar ile danışmanlıklara getirilmesi; yüksek maaşlı personel transferi yapılması; sadece sosyal medya belediyeciliği yapanlardan fayda gelmesi mümkün değildir” dedi.

CHP dava açacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tüzel kişiliğinin avukatlığını yapan Mustafa Kemal Çiçek, parti üyeliği ve görevlerinden istifa etti. Çiçek bugün bir gazeteye yaptığı açıklamada, CHP’ye yönelik çeşitli iddialarda bulundu.

CHP İletişim Koordinatörlüğü, avukat Çiçek’in iddialarını “iftira” olarak nitelendirdi ve suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

CHP’den yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Cumhuriyet Halk Partisi tüzel kişiliğinin avukatlığını yapan Avukat Mustafa Kemal Çiçek, bugün bir gazeteye yaptığı açıklamalarla partimize yönelik iftiralarda bulunmuştur.

Suç kapsamlı bu açıklamalarla ilgili olarak;

1- İftira ve Avukatlık Görevini Kötüye Kullanma suçlarından işlem yapılmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır.

2- Avukatlık mesleğiyle bağdaşmayan tutum ve davranışlarından ötürü, Ankara Barosu Başkanlığı’na başvuru yapılarak, hakkında disiplin işlemi başlatılması sağlanacaktır.

3- Tamamen yalan ve iftira kapsamlı açıklaması nedeniyle de hakkında ayrıca tazminat davası açılacaktır.”

 

 

Independent Türkçe, Sabah

 

DAHA FAZLA HABER OKU