İkizdere'de bakanlık ikinci taş ocağı için izin verdi

Jeofizik Mühendisi Mehmet Baş, "Cengiz bu işin müteahhitliğini yapıyor, burayı işaret eden de veren de devlet" diye konuştu

Fotoğraf: Twitter

Rize’de İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taşocağına karşı halkın tepkisi kapanmaya karşın sürdürülürken, köylüler "doğa talanı yapıldığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. 

Yöre halkının taşocağına karşı direnişi devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü’nün yeni bir taşocağına izin verdiği ortaya çıktı.

"Yetkililerin hepsi yalan söylüyor"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4 milyon 200 bin TL’ye bedelle yapılmak istenen ikinci ocak olan Gürdere Köyü mevkiinde olacak. Yapılacak taşocağından elde edilecek malzemenin İyidere Lojistik Merkez ve Limanı yapım, bakım ve onarım faaliyetlerinde ve bölgedeki yol yapımı projelerinde kullanılmasının planlandığı belirtildi.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç'a açıklamalarda bulunan İkizdereli Jeofizik Mühendisi Mehmet Baş, "İyidere Lojistik Merkez ve Liman İnşaatı için yapmak istedikleri taşocağı için alanda 3 yıl çalışacaklarını belirtiyorlardı. Madem öyleydi yeni ocak için neden izin aldınız? Yetkililerin hepsi yalan söylüyor. Mücadelesini verdiğimiz ocak için kapasite artışı istemişlerdi, kapasite artışı ÇED sürecine girdiği için Çevre Bakanlığı’ndan döndü. Onlar da yapmak istedikleri 1. taşocağının hemen ilerisinde ve köylere daha yakın bir mevkide 2. taşocağı iznini aldı. Burası da 23 hektarlık bir alan. İki ocağı birbirine bağlayacaklar. Cengiz bu işin müteahhitliğini yapıyor, burayı işaret eden de veren de devlet" dedi. 

 

 

 

Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU