“Vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım” diyen Boynukalın, Twitter hesabını kapattı

Boynukalın, aldığı maaşı, haram olan kaynaklardan değil, helal vergilerle kazandığını ifade etti. Eski baş imama sosyal medyadan tepki geldi

Fotoğraf: AA

Eski Ayasofya baş imamı ve Marmara Üniversitesi İslam Hukuku Anabilim Dalı’ndan profesör olarak görev yapan Mehmet Boynukalın, Twitter’dan tepki çeken paylaşımlarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Boynukalın, "Merak etmeyin ey güruh, haram ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım" dedi.

“Maaşımı verginin helal kısmından alıyorum”

İlk paylaşımında “Bu ülkede yaşayan herkes -ben dahil- az çok vergi veriyor, hepimizin bu vergilerde hakkı var ve bunun büyük bir kısmı da içki ve kumar dışındaki helal kaynaklardan geliyor. Biz de yaptığımız işin, üniversite hocalığının karşılığını helal olan kısımdan alıyoruz; elhamdülillah” diyen Boynukalın, “Helal haram nedir bilmeyen adi bir güruh kalkmış bana helali haramı öğretmeye kalkıyor. Devletimin üniversitesinde din dersi verip helal hatta farz olan bir iş yapıyor ve karşılığını helal olarak alıyorum. Sizin pisliğinize ihtiyacım yok. Alayınızın cehenneme kadar yolu var” şeklinde devam etti.

Bu paylaşımlara çok sayıda tepki geldi.

Bunun üzerine “Bu güruh helal haram nedir bilmiyor; paranın itibari bir şey olduğunu da anlamıyor. Önemli olan yaptığınız işin helal olmasıdır. Devletin kasasına bu paranın nereden geldiği sizi ilgilendirmez. Evet düzeltilmesi gerekir; ama o ayrı bir konudur” diye yazan Boynukalın bu kez de  “Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım” diye yazdı.

Eski baş imam, gelen tepkilerin ardından önce Twitter hesabını kısıtladı, daha sonra ise tamamen kapattı.

Ekran Resmi 2021-04-30 22.03.37.png
Görsel: Twitter

Ateizm Derneği'nden 'teşekkür'

Ateizm Derneği'nden Boynukalın'ın paylaşımları alıntılanarak, "Ateizmin yaygınlaşmasında ve araştırılmasında gösterdiğiniz üstün gayret için dernek olarak size büyük bir teşekkür borçluyuz. Böyle devam etmenizi diliyoruz" denildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU