Davutoğlu, aşı konusundaki farklı açıklamalara tepki gösterdi: Cumhurbaşkanı haklıysa, Sağlık Bakanı’nı görevden almalı

Aşı konusundaki farklı açıklamalara tepki gösteren Ahmet Davutoğlu, “Siz sağlık sorunundan önce, aranızdaki iletişim sorununu çözün” dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün yaptığı açıklamada önümüzdeki iki ay boyunca aşı tedarikinde sıkıntı yaşanacağını söylemesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada aşı konusunda sıkıntı olmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma namazının ardından yaptığı açıklamada "Aşı tedariğinde ben herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı kabul etmiyorum. Elimizde yeterince aşımız var. Yeterli derecede var. Rusya'dan şu anda yine yaptığımız görüşmelerle Sputnik aşısı inşallah geliyor, gelecek" dedi.

Davutoğlu: Siz sağlık sorunundan önce, aranızdaki iletişim sorununu çözün

İki açıklama arasındaki farka dikkat çeken Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda duruma tepki gösterdi.

Davutoğlu, “Sağlık bakanı aşı tedarikinde sorun var diyor, Cumhurbaşkanı yok diyor! Siz sağlık sorunundan önce, aranızdaki iletişim sorununu çözün! Ve karar verin; kapanma döneminde Cumhurbaşkanın ifadesi ile bu güzel ülkede hanginiz kalacak?” notu ile paylaştığı video mesajda, Sağlık Bakanı Koca’nın haklı olması halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifa etmesi gerektiğini, aksi halde ise Erdoğan’ın Sağlık Bakanı Koca’yı görevden alması gerektiğini söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU