Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı: Cenazeler, mitingler serbest ama alkol satışı yasak bu ideolojik bir karar değil mi?

Aybaş, "Bu şifahen söylenen söz ferman gibi, şimdi dava da açamıyoruz" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, alkol satışının yasaklanmasına ilişkin "yetki saptırması" değerlendirmesinde bulundu. Aybaş, "Seküler yaşama yapılan bir müdahale olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Aybaş, Artı TV yayınına katılarak soruları yantladı.

Genelgede "alkol satışı yasak" ifadesinin bulnmadığıı belirten Aybaş mülki amirliklere verilen yetkiyle alkol satışının yasaklandığını açıkladı.

Farklı şehirlerde mülki amirlerin farklı kararlar verdiğini belirten Aybaş bazı şehirlerde dükkanların açılmasının da yasaklandığını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ferman gibi"

 Aybaş, "Büyük marketlerdeki alkol reyonları ne olacak?" sorusuna da "Daha önce biliyorsunuz zincir marketlerde serbest, tekel bayilerde yasaktı, buna itiraz ettiğimizde genelgede olmadığı dolayısıyla tutanak tutmuyorlardı. Biz açtığımız zaman meslektaşlarımıza ters kelepçe yapıldı, idari para cezaları yazıldı" diye yanıt verdi.

Aybaş, son genelgede de yasak olmadığının hatırlatılarak ne yapacaklarının sorulması üzerine, "Tekel büfesi yazanların açılmayacağına dair bir sıkıntı var. Bu şifahen söylenen söz ferman gibi yani şimdi dava da açamıyoruz neye göre dava açacağız genelgede yok" diye konuştu.

Alkol ile virüsün bir arada zarar verdiğine dair bir bilimsel veri olmadığını sadece sosyalleşmeyi artırdığı yönünde iddialar olduğunu kaydeden Aybaş, "Camilere gitmek serbest, cenazeler serbest, mitingler serbest ama alkol satışı yasak bu ideolojik bir karar değil mi?" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Artı TVIndependent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU