Elon Musk: Mars'a ilk giden insanlar muhtemelen ölecek

Mars'ta koloni kurma çalışmalarıyla ilgili yorumlarda bulunan Musk, gezegene giden öncü grupların hayatta kalamayabileceği yorumunda bulundu

Fotoğraf: Reuters

"Kızıl Gezegen" Mars'ta koloni kurma hayalinin en büyük temsilcilerinden birisi olan milyarder girişimci Elon Musk, söz konusu fikirle ilgili iddialarda bulundu.

NTV'de yer alan bir habere göre; konuk olduğu bir canlı yayında konuşan Musk, gezegene ilk grupta gidecek insanların hayatta kalamayacağını söyledi.

SpaceX'in bir gün Mars’ta ticari turizmi gerçekleştireceğinin de altını çizen Musk, "Muhtemelen başlangıçta bir grup insan ölecek' dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 'MOXIE' isimli aracı ile Mars'ta oksijen üretmeyi başararak bu gezegene koloni kurma hayaline bir adım daha yaklaşmıştı.

Ancak Mars'ta bir üs kurmak için atılması gereken daha büyük bir adım daha var. O da gezegenimizin tek uydusu konumunda bulunan Ay'ın yörüngesine kurulacak uzay istasyonu.

20 yılı aşkın bir süredir Dünya'nın yörüngesinde görev yapan ISS'nin 2024'te görevine son verilmesi sonrası ilk parçalarının taşınmasına başlanacak olan istasyonda da Musk'ın imzası olacak.

Bilim dünyasının hedefi 2030'lu yıllarda gezegene ilk insanlı misyonu düzenlemek. Uzun vadeli hedef ise burada bir koloni kurmak.

 

Independent Türkçe, NTV

DAHA FAZLA HABER OKU