ABD'de otizmli genci yumruklayan polis memuru kameraya yakalandı

Vacaville Polis Departmanı, 'birinin bilfiil bıçaklandığı' ihbarı üzerine çağrıldıklarını söyledi

Vacaville Polis Departmanı memuru, otizmli genci yumrukluyor (Facebook @AdamWolf)

Polis tarafından suratından yumruklanan 17 yaşındaki gencin babası, oğlunun otizmli olduğunu ve Kaliforniyalı bir polisten kaçmaya başladığında "kafası karışmış ve korkmuş" olduğunu söyledi.

Facebook'ta paylaşılan Ring güvenlik kamerası videosu, Vacaville Polis Departmanı memurunun genci kısa süre kovaladıktan sonra yere serip ona yumruk attığını gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videoda, iki polis daha gelmeden önce polis memurunun "Canın yanacak, bana daha fazla canını yaktırma" dediği duyulabiliyor.

Adam Wolf, oğlu Preston'ın bu videosunu perşembe Facebook'ta paylaştı. Wolf yorum talebine hemen yanıt vermezken, yerel televizyon kanalı Fox8'in haber bültenine, oğlunun polisle karşı karşıya gelmeden kısa süre önce kendisini bölgedeki zorbalara karşı korumak için eline metal bir nesne aldığını söyledi.

Video, polisin kaldırımda oturan Preston'a yaklaşıp bağırarak komutlar vermesiyle başlıyor. Kısa bir süre sonra, polis daha da yaklaşınca, genç yerden kalkıyor ve uzaklaşıyor.

Wolf, Facebook paylaşımında "Bu noktada Preston kafası karışmış ve korkmuş haldeydi ve polisten daha da uzaklaştı. O noktada polis, Preston'ı yere sermenin iyi bir fikir olduğunu düşündü" ifadelerini kullandı.

Vacaville Polis Departmanı şef vekili Ian Schmutzler, The Independent'a yaptığı açıklamada, polislerin bir kişinin faal olarak "bıçaklandığı" ihbarları üzerine çağrıldığını ve olaya dahil olan bir "çubuk veya bıçak" tarifi aldıklarını da söyledi.

Schmutzler, departmanın güç kullanımını soruşturduğunu ve polislerin olayı görüşmek ve hesap verebilirliği sağlamak için Wolf ailesini ziyaret ettiğini kaydetti.

Schmutzler, "Birçok kişi, gözaltı işlemi yapan polisin şüphelinin özel ihtiyaçları olduğunu bilip bilmediğini sordu. Telsiz kaydında, telsiz memuruyla şüphelinin 'Preston' olup olmadığını soran farklı bir polis (olay yerinde olmayan) arasında geçen bir konuşma var" dedi.

Mevcut video ve telsiz trafiğine ilişkin ön incelememiz, gözaltı işlemi yapan polisin şüphelinin özel ihtiyaçları olan bir kişi olduğunu önceden bilmediğini gösteriyor.

Facebook gönderisinde Wolf, Preston'ın bir daha başka bir polis memuruna güveneceğine inanmadığını söyledi.

Wolf "Ben polisten yanayım ama istismar yanlısı değilim!" diye konuştu.

Bu kişi ve departman eylemlerinden sorumlu tutulmalı. Engelli olsun ya da olmasın hiçbir çocuk böyle bir davranışı hak etmez.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU