"Kayıp atlar"la gündeme gelen Dörtyol Belediye Başkanı Keskin, MHP'den istifa etti

MHP'den yapılan açıklamada, "Hatay Dörtyol Belediye Başkanımız Sayın Fadıl Keskin'in, partimizden istifası işleme konulmuş olup, belediye başkanları listemizden de düşürülmüştür" denildi

İBB, Adalar’daki faytonların kaldırılması sonrası 100 atı MHP'li Dörtyol Belediyesi'ne hibe etmişti / Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) aldığı atlar nedeniyle soruşturmaya muhatap olan Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in partiden istifasının işleme konulduğunu bildirdi.

MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden aldığı atlar nedeniyle adli ve idari soruşturmaya muhatap olan, Hatay Dörtyol Belediye Başkanımız Sayın Fadıl Keskin'in, partimizden istifası işleme konulmuş olup, belediye başkanları listemizden de düşürülmüştür.
 

fadil-keskin-aa-1564449.jpg
Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin / Fotoğraf: AA 


Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Hatay'ın Dörtyol Belediyesi'ne hibe edilen 100 attan bazılarının kaybolması sonrasında Fadıl Keskin hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, görevli memurların atların alımıyla ilgili evrakını getirdiğini, kendisinin de imzaladığını doğrularken, "At çiftlikleri ve binicilikle ilgilenilen yerlere dağıtılması için liste yaptık. 49'unun teslim alındığına dair evrakı imzaladım, o atların dağıtılması için talimat verdim. Konuyla ilgili açıklama yapacağım" demişti

CHP Dörtyol Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Avukat Emre Arık, atların Adana, Kahramanmaraş ve Şırnak'a satıldığını iddia etti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU