Konya Valiliği’nden “gönderilen ödeneğin belediye tarafından esnafa verilmediği" iddiasına açıklama

"Valiliğimizde Esnaf Odaları Birliğine bağlı oda başkanları ile yapılan istişare toplantısında değerlendirilen konulara dayandırılan bilgi paylaşımı eksik ve gerçeği yansıtmamaktadır"

Fotoğraf: AA

Konya Valiliği, Konya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ali Osman Karamercan’ın “Valilik esnafa destek için belediyeye 6 milyon lira vermiş ama biz görmedik” şeklindeki ifadeleri hakkında bir açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “bazı sosyal medya hesaplarında esnafa verilecek ödenekle ilgili yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı” görüşü dile getirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Pandemi ile Mücadele Eylem Planı'nın, valilik koordinasyonunda belediyelerin önemli katkılarıyla icra edildiği” ifade edilen açıklamada, belediyelerle iş birliği protokolleri aracılığıyla yürütülen hizmetlerin başarıyla sürdüğü savunuldu ve şu ifadelere yer verildi:

Valiliğimizde Esnaf Odaları Birliğine bağlı oda başkanları ile yapılan istişare toplantısında değerlendirilen konulara dayandırılan bilgi paylaşımı eksik ve gerçeği yansıtmamaktadır. Yapılan toplantıda oda temsilcilerinin birçoğu belediyelerimizin katkılarından duydukları memnuniyeti ifade ederek teşekkür etmişlerdir. Valiliğimiz ve belediyelerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de esnafımızın yanında olmaya devam edecektir.

Ne olmuştu?

Karamercan, Kanal42 TV'de katıldığı programda Konya Büyükşehir Belediyesi ve merkez ilçe belediyelerinin Kovid-19 salgını süresince esnafa bir destek sağlamadığını söylemişti.

Karamercan’ın ifadeleri şöyleydi:

Büyükşehir Belediyesi’ne iki kez liste verdik. Liste vermemize rağmen bize bir dönüş olmadı. Sayın Valimizle görüştük. Bize ‘Ben, esnaflar için belediyeye bir miktar para verdim. Biz, belediyeden öyle bir destek görmedik. Valilik, esnaflara destek için Büyükşehir Belediyesi’ne bir ödeme yapmış. Biz, bir şey görmedik. Vali beye ‘Sayın Valim, biz para görmedik’ dedim. Kendisi ‘Ben, verdim’ dedi. Vali bey, belediyeye 3 milyon bir kez, 3 milyon bir kez toplamda 6 milyon verdiğini söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU