Bakan Soylu, göçmenlerin görüntülerini paylaştı: Yunan güçlerinin insanları benzinle yakmaya kalkışması, Avrupa'nın gözcülüğünde katliam yapmaktır

Yunan güçleri tarafından Türkiye'ye karasularına itilen göçmenlerin görüntüleri paylaşan Soylu, "Avrupa, Yunanistan'ı şımartmaya ve olanlara sessiz kalmaya devam ettikçe tarihe, bu kötülüğün azmettiricisi olarak geçecektir" dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından Yunanistan Sahil Güvenlik biriminin, göçmen botunu Türk kara sularına geri ittiği görüntülere yer verdi.

"@EU_Commission" etiketiyle yaptığı paylaşımda Soylu, "Yunanistan kolluk güçlerinin, insanların üzerine benzin dökerek yakmaya kalkışması, Avrupa'nın gözcülüğünde katliam yapmaktır. Avrupa, Yunanistan'ı şımartmaya ve olanlara sessiz kalmaya devam ettikçe tarihe, bu kötülüğün azmettiricisi olarak geçecektir" dedi.

Söz konusu görüntüler ise bir göçmen, Yunanistan kolluk güçlerinin üstlerine benzin döktüğünü ve yakmaya çalıştığını öne sürerek, "Yunan polisi paramızı, telefonlarımızı aldı. Bize 'gidin' diyen bir kadın, benzin getirip üstümüze döküp ateşe verdi. Polis 'Türkiye'ye gitmediğiniz için yandınız" ifadeleriini kullandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan açıklama

Sahil Güvenlik Komutanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, İzmir'in Çeşme ilçesi Karaabdullah Burnu güneybatısı önlerinde devriye gezen sahil güvenlik botu, Yunanistan tarafındaki düzensiz göçmen botunun, Türk kara sularına geri itildiğini tespit etti.

Yunanistan Sahil Güvenlik unsurunun, yapılan tüm uyarılara rağmen botu Türk kara sularına geri itmesi üzerine, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 41 düzensiz göçmeni kurtararak, Çeşme Limanı'na getirdi. Bacağında yanık tespit edilen bir düzensiz göçmen, 112 Acil Servis personeline teslim edildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU