Şükriye Tutkun, Erkan Oğur'un yerine Kalın’dan özür diledi… Kalın, Oğur'a dolaylı cevap verdi: Kem göz sahibine aittir

Şükriye Tutkun’un Erkan Oğur’un “İçimin bir köşesi cız etmişti” sözlerinin kırıcı olduğunu iddia ederek, İbrahim Kalın’dan onun adına özür diledi. Tutkun’a yine Twitter üzerinden teşekkür eden İbrahim Kalın, isim vermeden “Kem göz sahibine aittir” dedi

Şükriye Tutkun (sağda), Oğur'un (ortada) açıklaması için İbrahim Kalın'dan özür diledi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın seslendirdiği “Hiç Oldum” adlı türküye kopuzuyla eşlik eden müzisyen Erkan Oğur eleştirilere maruz kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Klibin yayınlanmasının ardından sosyal medyada bazı kişiler, Kalın'ın projesinde yer almasının Oğur'un muhalif kişiliğiyle özdeşleşmediğini iddia etmişti.

Independent Türkçe'ye konuştu

Polemiğe dönüşen konuyla ilgili Independent Türkçe’ye konuşan Erkan Oğur, “İçimin bir köşesi cız etmişti, benim ne işim var diye. Belki benim de hatam olmuş olabilir, böyle bir şeyi kabul etmek. Ben sadece müzik tarafına baktığım için çalmakta pek sorun görmedim. İnsanlar başka taraflara çektiler. Beni tanımadıkları için. Ben bugünkü iktidarı, hükümeti politikaları nedeniyle tasvip eden biri değilim” diye konuşmuş, bu açıklamaları kamuoyunda ses getirmişti.

 

Tutkun'dan İbrahim Kalın'a destek, Oğur'a tepki

Açıklamalarının ardından halk müziği sanatçısı Şükriye Tutkun, Twitter hesabından İbrahim Kalın’ı etiketleyerek yaptığı açıklamada açıklamada Erkan Oğur’un açıklamalarını eleştirerek şöyle dedi:

İçim cız ederek yer aldım” Devletle ilgili görevine saygınız olmayabilir, akademik kariyerine de, ama bir müzisyenin bir müzisyene bu şekilde yanıt vermesi çok kırıcı. Halk müziğine gönül vermiş bir müzisyen olarak bu davranıştan ötürü İbrahim Kalın’dan ben özür diliyorum.

Tutkun bir diğer mesajında ise şöyle dedi.

İbrahim Kalın Bey, politik görüşüne bakmaksızın sanatçı kişiliğinden dolayı Erkan Oğur ile çalışabilecek kadar müziksever ama müziğin evrensel olduğunu savunan solcu dostlarımız sırf kendi ülkesinin müzik dostlarına kıyabiliyor. Müzik hani evrenseldi.

ibrahimmmmmm..PNG
İbrahim Kalın, Tutkun'a teşekkür etti 

 

Kalın’da Tutkun’a teşekkür, Oğur’a dolaylı cevap

İbrahim Kalın ise Tutkun’un mesajına yine Twitter hesabı üzerinden şöyle cevap verdi:

Şükriye Hanım mesajınızı şimdi gördüm. Bu inceliğiniz karşısında saygıyla eğiliyorum. Kem göz sahibinindir. Kötüler kendi karanlığında kalmaya mahkumdur. Siz sağolun, varolun

Tutkun, CHP, Fahrettin Altun tartışmasında Altun’dan yana tavır almıştı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un İstanbul Kuzguncuk’ta komşusu olan Tutkun, bu evle alakalı olarak CHP tarafından dile getirilen iddialarda Altun’dan yana tavır almıştı. Tutkun, evin kaçak olduğu iddia edilen bölümünün harabe bir durumda olduğunu, Altun tarafından kurtarıldığını söylemişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU