Cenazeler renklendi: Star Trek uzay gemisinden, çikolata paketine kadar farklı tabut tasarımları

"Cenazeler artık ölüm için yas tutma değil hayatı kutlama vesilesi oldu"

Hall, kurduğu ufak tasarım ekibiyle yılda 100'e yakın tabut hazırladıklarını belirtti (AP)

Yeni Zelanda'da şahsa özel tabut üreten bir kişi, cenazelerin kasvetine neşe getiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Auckland şehrinde özel tabut tasarımları yapan Ross Hall'un çalışmaları arasında dev çikolata paketi, kremalı donut, itfaiye aracı, Star Trek uzay gemisi ve Lego parçalarından oluşmuş görüntüsü verilen tabutlar yer alıyor.

Hall'un aklına bu sıradışı fikir, yıllar önce kendi vasiyetini yazarken gelmiş.

Tasarımcı, 15 yıl önce kendi ölümü üzerine düşünüp bir vasiyet hazırlarken "Bu dünyayı nasıl terk etmek isterdim?" diye kendisine sorduğunu söyledi.

Bu sorudan yola çıkan Hall, herkes gibi sıradan şekilde uğurlanmak istemediğine karar vererek "Vasiyetime üzerinde alevler olan kırmızı bir tabut istediğimi yazdım" dedi.
 

asdas.jpg
Yelkenli gemi şeklinde tasarlanmış bir tabut (AP)


O dönemde grafik ve yön işaretleri tasarlayan bir şirketi bulunan Hall, vasiyetini hazırladıktan 6 ay sonra bu fikri hayata geçirmeye karar verdi.

Bunun üzerine projeyi birkaç cenaze evi şirketine götürdü fakat ilk başta olumlu yanıt alamasa da fikre zamanla sıcak bakan firmalar buldu.

Hall tasarımlarında özel olarak üretilmiş boş tabutlar üzerinde lif levha ve kontrplaklarla ekleme yaparak çalışıyor. Daha sonrasında tabutlar üzerine lazerli dijital yazıcıyla desenler işliyor.
 

asfgasga.jpg
Siparişlere göre çok farklı konseptler kullanılabiliyor (AP)


Tasarımcı, bazı tabutların içine 30 günlük bataryaları bulunan LED lambalar bile yerleştirdiğini söyledi.

Sipariş detaylarına göre tabutların fiyatları 3 bin ila 7 bin 500 Yeni Zelanda doları (yaklaşık 17 bin 300 TL ila 43 bin 300 TL) civarında değişiyor.

Tabutlarının cenazelerdeki havayı değiştirdiğini söyleyen Hall, "Cenazeler artık ölüm için yas tutma değil hayatı kutlama vesilesi oldu" dedi.



Independent Türkçe, AP, VICE

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU