Dwayne Johnson: Halkın istediği buysa başkanlığa aday olurum

Yapılan bir anket, katılımcıların yüzde 46'sının Johnson'ı başkan adayı olması halinde destekleyeceğini ortaya koymuştu

Dwayne Johnson, 2020 seçimlerinde Joe Biden’a oy verdiğini söylemişti (Instagram / @therock)

Son zamanlarda ismi sıkça ABD başkan adaylığıyla yan yana geçen dünyaca ünlü oyuncu Dwayne Johnson, bu konuda bir açıklama daha yaptı.

The Rock (Kaya) lakaplı Hollywood yıldızına, 12 Nisan'da katıldığı programda başkan adaylığı soruldu. Johnson şu cevabı verdi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkemizi bir araya getirme gibi bir hedefim var. Ayrıca eğer halkın istediği buysa başkanlığa aday olurum.

ABD'nin birlik olmasını sağlamada çok istekliyim. Çünkü birlik olan bir ülkenin en güçlü ülke olduğunu biliyoruz. Bunu ülkemizde görmek istiyorum.

Eski profesyonel güreşçi, hangi partiden aday olabileceği veya adaylığını ne zaman koyabileceği konusunda bir yorum yapmadı.

Johnson daha önce de adaylık sinyali vermişti

Tüketici araştırmaları platformu Piplsay'in 6 Nisan'da yayımladığı anket, katılımcıların en az yüzde 46'sının Johnson'ı başkan adayı olması halinde destekleyeceğini göstermişti.

48 yaşındaki aktör, ankete ilişkin haberi paylaştığı tweet'te şu ifadeleri kullanmıştı:

Kurucu Babalarımızın yaklaşık iki metre uzunluğunda, kel, dövmeli, yarı siyah, yarı Samoalı, tekila içen, pikap araba kullanan, bel çantası takan bir adamın kulüplerine katılmasını tahayyül ettiğinden emin değilim. Ama bu olursa halka hizmet etmek benim için bir onurdur.

Dünyanın en çok kazanan oyuncularından biri olan Johnson, daha önce de 2024 seçimlerinde ABD başkanlığına aday olabileceğinin sinyalini vermişti. Şubattaki bir röportajda "Halk isterse gelecekte başkanlık için yarışmayı düşünürüm" demişti.

ABD'de ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger Kaliforniya valiliği, eski güreşçi Jesse Ventura Minnesota valiliği görevini üstlenmişti. ABD'nin 40. Başkanı Ronald Reagen da bir aktördü.

 

Independent Türkçe, Reuters, ET

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU