Mısır'a üst düzey ramazan kutlaması: Çavuşoğlu Mısır Dışişleri Bakanı Şukri'yi aradı

Mısır’la diplomatik ilişkilerin yeniden başlayacağının açıklanmasının ardından en üst düzey görüşme iki ülkenin Dışişleri bakanları arasında gerçekleşti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri ile Ramazan ayını tebrik amacıyla bir görüşme gerçekleştirdi / Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Çavuşoğlu, mevkidaşı Şukri ile ramazan ayını tebrik etme amacıyla görüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mart ayında Anadolu Ajansı ve TRT'ye açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır ile diplomatik düzeyde temasların başladığını açıklamıştı.

Çavuşoğlu,  "Mısır ile hem istihbarat düzeyinde hem de dışişleri bakanlıkları düzeyinde temaslarımız var. Diplomatik düzeyde temaslarımız başladı" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da aynı gün gazetecilere yaptığı açıklamada, “Mısır'la istihbari, diplomatik ve ekonomik olarak işbirliği sürecimiz devam ediyor. Sıkıntı söz konusu değil. Bunu en üst düzeyde değil de, bir tık altında devam ediyor. Gönlümüz ister ki Mısırla olan bu süreci çok daha güçlü devam ettirelim” demişti.

Çavuşoğlu’nun Mısırlı mevkidaşı ile yaptığı telefon görüşmesi, 2013’ten bu yana diplomatik ilişkilerin maslahatgüzar seviyesinde sürdürüldüğü Mısır ile yapılan en üst düzey görüşme oldu.

Mısır Başakanı Erdoğan'a teşekkür etmişti

Çevrim içi gerçekleştirilen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatının 10'uncu Zirve Toplantısı'na katılan ve Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yi temsilen bir konuşma yapan,  Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli de "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ülkesinin D-8 Dönem Başkanlığında ortaya koyduğu çabalardan ötürü teşekkür ederim" diyerek ikili ilişkiler için önemli bir adım atmıştı.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU