Reuters: THY, 737 Max'ları yeniden uçurmaya hazırlanıyor, ilk tarifeli uçuş 12 Nisan'da olacak

THY, yazılım arızası nedeniyle kullanımı durdurulan Boeing 737 Max tipi uçakları, 12 Nisan'da gerçekleşecek İstanbul-Ankara seferinde yeniden uçuracak

Fotoğraf: Reuters

Boeing 737 Max yolcu uçakların kullanımı, iki yıl önce yazılım arızası nedeniyle tüm dünyada durdurulmuştu.

Reuters'ın konu hakkında bilgi sahibi kaynaklardan edindiği bilgiye göre; Türk Hava Yolları (THY), filosunda bulunan 737 Max'lar yeniden uçurmaya başlayacakçİlk aşamada kuyruk tescilleri TC-LCA ve TC-LCE olan iki uçak tarifeli seferlerde görevlendirilecek, ilk tarifeli uçuş ise 12 Nisan’da İstanbul Havalimanı – Ankara Esenboğa Havalimanı uçuşu olacak.

Ulusal ve uluslararası havacılık otoriteleri tarafından gerekli uçuş onaylarını alan uçakların Türkiye'deki test uçuşları gerçekleştirilmeye devam ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye 2019'da uçuşları durdurdu

737 Max'larda yaşanan arızalar nedeniyle THY, 2019 yılında bu modeldeki 12 adet uçağın uçuşlarını durdurmuştu.

THY ayrıca sipariş ettiği 12 adet uçağını da üretici firmadan teslim alamamıştı. 

Yaşanan durum şirketin 2019 yılı uçuş planlarına ve operasyonel performansına önemli ölçüde zarar vermişti.

737 Max'ların yaşadığı kazalar

Endonezya'da Lion Hava Yollarına ait "JT 610" sefer sayılı 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018'de Cakarta'dan Sumatra Adası'nA gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra denize düşmüştü. Kazada 189 kişi yaşamını yitirmişti.

Etiyopya Hava Yollarına ait Boeing "737 Max 8" tipi yolcu uçağı da 10 Mart 2019'da Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetmişti. 

Etiyopya'daki kazanın ardından Türkiye, Çin, Etiyopya, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya'nın da aralarında bulunduğu birçok ülke, "Boeing 737 Max" tipi uçakların operasyonlarını geçici olarak durdurmuş ve hava sahalarını bu uçuşlara kapatmıştı.

Her 2 kazaya da uçaklardaki yükseliş açısını ayarlayan sensörler arasındaki veri uyuşmazlığının yol açtığı tespit edilmişti.

Ardından yapılan çalışmalar ve testler sonucunda Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA), ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden gerekli uçuş onayları alındı.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU