Müşterinin kaba not bırakıp bahşiş vermediği garsona destek için 2 bin dolar bahşiş toplandı

Hemşirelik öğrencisi ve bira işletmesine verilen destek dalgasının ardından bağışlar "topluluk için harcanacak"

Michigan'daki The Glenbrook Bira Fabrikası'nda bir garsonun aldığı hesap fişinin fotoğrafı (Jamie Lauren / Facebook)

New Jersey'de bir restoranda hiç bahşiş bırakılmayan ve Kovid-19 kısıtlamaları yüzünden "kazık yediği" söylenilen bir garsona, yaklaşık 2 bin dolar (yaklaşık 16 bin TL) bağış yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen perşembe bir müşteri yemek yedikten sonra bahşiş bırakmayı reddedip restoran hakkında kaba şikayetlerde bulununca Morristown'daki The Glenbrook Bira Fabrikası'nda çalışan ve sadece Beth diye anılan garsona destek verildi.

Kovid-19 sebebiyle bütün restoranlara yüzde 50 kapasitede çalışma şartı koşan eyalet, ayakta kalabilmeleri için birçok işletmeyi tahsis edilmiş oturma yerleri ve belirli zaman aralıklarıyla çalışmak zorunda bırakıyor.

USA Today'in haberine göre belirlenen 90 dakikalık zaman aralığından sonra garson kendisine masadan artık kalkması gerektiğini söylediğinde müşteri "gerçekten rahatsız oldu."

The Glenbrook'un kreatif direktörü Darren Cregan, gazeteye müşterinin aynı zamanda hemşirelik öğrencisi olan Beth'e bahşiş bırakmayı reddettiğini söyledi.

86 dolarlık (yaklaşık 700 TL) hesap üzerine yazılmış bir notta, bira işletmesinin "hesabını ödeyen müşterilerini 90 dakika sonra kovmaması", garsonun da "kazık yediği" yazılıydı.

Glenbrook'un bira üretim sorumlusu Heath Traver, USA Today'e yaptığı açıklamada Kovid-19 kısıtlamaları bira fabrikasının şubattaki açılışından ve müşterinin rezervasyonundan önce duyurulduğu halde bu tepkiyle karşılaştıklarını söyledi.

Bira fabrikasının internet sitesinin girişinde yer alan bir mesajda da "Yoğun talep sebebiyle oturma süresi 90 dakikayla sınırlıdır" ifadeleri yer alıyor.

Traver bu kaba şikayetin, yerel işletmeler ve bölge sakinlerinin bulunduğu bir Facebook sayfasında çok dikkat çektiğini ve "birdenbire meselenin çığ gibi büyümeye başladığını" söyledi.
 

I wanted to share this receipt from a local business last night and do a bit of explaining for those who need it. Bars...

Posted by Jamie Lauren on Saturday, April 3, 2021


Jamie Lauren, üzerinde kaba şikayetin yazılı olduğu hesap fişinin fotoğrafını, bu "size hizmet edenlere kibar ve saygılı olmanız için bir hatırlatma. Güvende ve iyi vakit geçirmenizi sağlamak için hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" mesajıyla paylaştı.

Beth o zamandan beri Morristown Stimulus Plan adlı Facebook grubunun üyelerinden yaklaşık bin 700 dolar (yaklaşık 14 bin TL) bağış aldı.

Traver bağışlara dair "Topluluğumuzdan bu kadar çok destek gördüğümüz için çok mutluyuz" yorumunda bulundu ve Beth'in "parayı topluluk için harcamak" istediğini ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU