Grace Kelly'nin Monako Prensesi olmak için milyonlarca dolardan vazgeçtiği ortaya çıktı

Yeni bir belgesele göre Grace Kelly'nin kendisi dışında herkes Grace Kelly etkisinden faydalanmış

Grace Kelly ve Prens III. Rainier, Cannes Film Festivali'nde tanışmıştı (AFP)

Grace Kelly'nin 1956'da Monako Prensesi olmak için milyonlarca dolardan vazgeçtiği ve hızlıca gelişen Hollywood kariyerini bıraktığı bildirildi.

Grace Kelly: The Missing Millions (Grace Kelly: Kayıp Milyonlar) isimli yeni belgesele göre Kelly, Monako Prensi III. Rainier'le evlenmek için Grimaldi Hanedanı'na 2 milyon dolar ödemek zorunda kalmıştı. Bu, onun tüm oyunculuk servetini kaybetmesine neden olmuştu.

Belgesel, oyuncunun mali durumunu ve 1982'de öldüğünde nasıl üzerine kayıtlı çok az servet olduğunu derinlemesine inceliyor.

Rear Window ve High Noon filmlerinde rol alan Kelly, o dönem dünyanın en çok kazanan aktrisiydi. 5 yılda yaklaşık 1,5 milyon dolar, bugünkü değeriyle 15 milyon dolar (yaklaşık 122 milyon TL), kazanmıştı.

Belgesele katkıda bulunan Gemma Godfrey, Express'e yaptığı açıklamada, "Çeyiz olarak 2 milyon dolar ödemenin şoke edici bir şey olduğunu düşünüyorum, bugünün şartlarında 20 milyon dolar ediyor (yaklaşık 163 milyon TL)" dedi.

Bu tüm birikimini yitirmesine yol açtı, diğer yarısı da mirasını yok etti. Yani sahiden, neyi feda ettiğini düşündüğünüzde, doğrusu birikimlerinden ve para kazanma gücünden de vazgeçmişti.

Çeyiz, gelin veya damadın gelecekteki eşlerine evlilikle beraber verdiği önemli parasal değer. Bazı ülkelerde çeyiz, ilişkili kadın ölümleri sebebiyle yasaklandıysa da uygulama Britanya'da yasallığını koruyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kelly ve Prens Rainier, aktrisin To Catch a Thief filmini tanıttığı 1955 Cannes Film Festivali'nde tanışmıştı. Paris Match dergisinin direktörü söz konusu etkinlikte, ünlü oyuncuyu prensle öncesinde ayarlanmış bir fotoğraf çektirmesi için ikna etmişti.

Belgeselin anlatısı, Kelly'nin kariyerini Philadelphia'daki gençlik yıllarından başlayarak 1982'deki ölümüne kadar takip ediyor ve işi için yeterli ücret alamadığı çeşitli durumları araştırıyor.

Belgesel, Kelly'nin vefat ettiğinde adına kayıtlı sadece 10 bin dolara ve İrlanda'da büyükbabasına ait ücra bir eve sahip olduğunu açıklıyor.

Aktris, 1953 yapımı Mogambo'dan sadece 750 dolar alırken, 1955 yapımı Hitchcock filmi To Catch A Thief'teyse 5 bin dolar kazanmıştı. Bu filmlerdeki diğer başrol oyuncuları Mogambo'da 5 bin ve To Catch A Thief'teyse 18 bin 750 dolar almıştı.

Belgesel ayrıca, oyuncunun biri kayıp üç vasiyeti olduğunu ve belgeye erişemediklerini öne sürüyor.

Godfrey, "Bir nüshasını görmek istedik ama saray belgenin halka açık olmadığını söyledi" dedi.

Bize, Prens Albert ve ailesinin vasiyetin içeriğinin açıklanmasını istemediğini söylediler.

Oyuncu 52 yaşındayken, aracıyla Roc Agel'deki evinden Monaco'ya dönerken felç geçirerek trajik biçimde ölmüştü. Aracı, yakınlardaki bir vadiye yuvarlanmış biçimde bulunmuştu.

Belgesel 27 Mart'ta Channel 5'te yayımlanmıştı.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU