CHP, 25 milletvekiliyle Muharrem İnce'nin memleketi Yalova'ya çıkarma yaptı... "Memleket Hareketi'ne ilgi yok" iddiasına İnce cephesinden cevap geldi

Programa katılan CHP Milletvekili Tahsin Tarhan'a göre CHP'den ayrılan Muharrem İnce'ye memleketi Yalova'da tepki var. CHP'den istifa ederek İnce'nin ekibine katılan Yalova Milletvekili Özcan Özel ise aksi görüşte

CHP'nin Yalova çıkarmasına 25 milletvekili katıldı / Fotoğraf: Independent Türkçe

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerince gruplar halinde ülke genelinde farklı illere yapılan ziyaretler sürüyor.

7 ve 8 Nisan 2021 tarihlerinde 25 milletvekili Yalova'da, 20 milletvekili Malatya'da, 10 milletvekili Kars'ta, 17 milletvekili Karabük'te temaslarda bulunurken CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve en az 10 milletvekili Sinop'taydı.

CHP milletvekilleri esnaf ziyaretlerinde bulunup, vatandaşlarla birebir görüşmeler gerçekleştirdi.

chpkadro.jpg
Yalova'ya giden CHP Milletvekilleri Atatürk heykeline çelenk bırakmanın ardından hatıra fotoğrafı da çekti / Fotoğraf: AA

 

En kalabalık ziyaret Yalova'ya 

Ziyaretler içerisinde en kalabalık kadronun Yalova'ya gitmesi dikkat çekti.

Yalova, bir süre önce CHP'den ayrılan ve Memleket Hareketi adlı oluşum kurarak bunu partileştirmek için çalışmalarını sürdüren Muharrem İnce'nin memleketi.

İnce, uzun yıllar boyunca CHP politikalarının Yalova'daki belirleyicisi durumundaydı.

İnce'nin ayrılmasının ardından Yalova'da CHP oylarının nasıl etkileneceği merak konusu oldu. CHP, küçük bir yüzölçüme sahip olan bu ile 25 milletvekiliyle adeta çıkarma yaptı.

Parti yöneticilerince açıkça dillendirilmese bile parti kulislerinde İnce'nin CHP'den oy koparması mümkün olan illere özel önem verilerek buralarda kayıp yaşanmasının önüne geçilmeye çalışılacağı iddia ediliyor.

CHP'nin Yalova çıkarmasına katılan Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Parti Meclisi (PM) üyelerinden de katılım olan iki günlük program kapsamında gruplara ayrılarak kentin bütün ilçelerine ve aralarında Muharrem İnce'nin köyü de olan birçok yerleşim birimine gittiklerini söyledi.

tahsintarhan.jpg
Tahsin Tarhan / Fotoğraf: AA

 

"İnce'ye Yalova'da tepki var"

"Köyünde ve Yalova'da İnce'nin Memleket Hareketi'ne ilgi var mı?' sorumuza Tarhan, şu cevabı verdi:

Tepki var. Bu süreçte ayrılıp, ayrı parti kurmasını doğru bulmuyorlar. 'Bu parti onu var etti, yıllarca burada CHP'yi o yönetiyordu. Hem milletvekillerini hem belediye başkanlarını belirliyordu. CHP, onu cumhurbaşkanı adayı yaptı. Tam da CHP, iktidara yürürken ayrılması yanlış oldu' diyorlar. Yalova'da etkinliği yok gibi.

tahsin.jpg
Tarhan, esnafın kapatılmaya yönelik tepkili olduğunu öne sürdü / Fotoğraf: AA

 

"Esnaf işyerlerinin kapatılmasından dolayı iktidara da tepkili"

Tarhan, ayrıca Yalova'da görüştükleri esnafın AK Parti kongrelerine ve devamında gelen koronavirüs tedbirleri kapsamında restoran ve lokantalara gelen kapatma yasaklarına yönelik tepkisinin de olduğunu öne sürerek, "Kongreler yapılırken biz dükkanımıza iki masa koyamıyoruz. İşyeri kapatmalara ve yasaklara tepki var" dedi.

özcanözel.jpg
Özcan Özel / Fotoğraf: Twitter

 

"Muharrem Bey'e Yalova'da teveccüh var"

Tarhan'ın İnce'ye memleketi olan Yalova'da tepki olduğu ve Memleket Hareketi'nin bu ilde etkisinin olmadığı iddialarını Yalova Milletvekili Özcan Özel'e sorduk.

Özel, CHP'den istifa ederek Memleket Hareketi'ne katılmıştı. Özel, İnce'ye Yalova'da ilgi olmadığı iddialarına şöyle cevap verdi:

Bunu ifade edenler bir şeyi görmüşlerde mi ifade ediyorlar onu bilemiyoruz. Muharrem Bey’in Memleket Partisi'ne tabii ki bir teveccüh var. Sonuçta Yalova hem Muharrem Bey hem benim memleketim.

CHP ziyaretleri için "Panik ve telaşı gösteriyor" iddiası

Kendilerinin Türkiye genelinde 3-5 kişilik gruplar ile esnaf ziyaretleri yaptıklarını hatırlatan Özel, CHP'yle ilgili şu iddiada bulundu:

25 kişinin Yalova'ya gelmesi dışında başka başka illere de gittiklerini duyuyorum. Bunlar panik ve bir telaş içinde olduklarını gösteriyor. Eğer CHP’yi iktidar yapmak için uğraşıyorlarsa da yolları açık olsun arkadaşların. Ama yakın zaman içinde Muharrem Bey partinin kuruluşunu açıklayacak.  Ondan sonra göreceğiz ilginin olup olmadığını. Şimdi parti yok ortada. İstifa etmeyi düşünen veya Memleket Partisi’ne gelmeyi planlayan arkadaşlarımızın ne kadar olduğunu söylemek afaki olur. Ama ben görüyorum bu talebi.

memleket.jpg
Muharrem İnce'nin önümüzdeki haftalarda yeni partisini kurduğunu açıklaması bekleniyor / Fotoğraf: AA

 

"Muharrem Bey, partinin kuruluşunu ramazandan sonraya bırakabilir"

Özel, İnce'nin partiyi ne zaman kuracağı sorusuna da şu cevabı verdi:

Partinin kuruluşunu yakın zaman içinde Muharrem Bey açıklayabilir. Kurduk, kurucular kurulunu hallettik, tüzüğe, programlara imza attık deyip asıl açılışı Ramazan’dan sonra bırakabilir diye düşünüyorum.

Özel, "Siz yönetimde yer alacak mısınız?" sorusuna da "Muharrem Bey'in takdiri olur. MYK ve kurucular kurulu seçilecek. Sonra Muharrem Bey görev dağılımı yapacak" diyerek sözünü tamamladı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU