Ilhan Omar: Biden'ın sınır duvarına devam etmesi utanç verici ve kabul edilemez

Beyaz Saray'ın, ABD'nin Meksika sınırı boyunca uzanan duvardaki boşlukları kapatmak ve kapılar yerleştirmek için inşaatı değerlendirdiği belirtiliyor

Ilhan Omar, Twitter'da sınır duvarı planını eleştirdi (AP)

ABD Kongresi'nin Demokrat üyesi Ilhan Omar, Başkan Joe Biden'ın Donald Trump'ın Meksika sınırındaki duvarın inşasına devam etme planını "utanç verici ve kabul edilemez" diye nitelendirdi.

Omar, "Manga" üyesi dostları arasında bugüne dek başkanın göç politikalarına yöneltilen en güçlü eleştiride, İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas'ın mevcut duvardaki "boşlukların" kapatılması için inşaata yeşil ışık yakabileceği yönündeki haberlerin ardından yorum yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kongre üyesi, Twitter mesajında "@POTUS'un (ABD Başkanı -çn.) Trump'ın yabancı düşmanı ve ırkçı duvarının inşasına devam etmesi utanç verici ve kabul edilemez" dedi.

The Washington Times'a göre, İç Güvenlik Bakanlığı "boşlukları" kapatma, "kapılar" yerleştirme ve duvarın tamamlanmamış diğer kısımlarına teknoloji ilave etme planlarını değerlendiriyor.

Mayorkas'ın, "Bu tek bir soruya verilen tek bir cevap değil. Sınır Devriyesi şefiyle Gümrük ve Sınır Muhafaza Birimi (CBP) başkan vekilinin bana sunduğu farklı projeler var" dediği aktarılmıştı.

Başkan, Savunma Bakanlığı fonlarının sınır duvarı inşasına aktarılmasını tetikleyen acil durumun son bulduğuna dair kararını gayet açık bir dille iletti. Ancak bu durum yönetim olarak, yönetimin bir parçası olarak, özellikle duvarın yenilenmesi gereken alanlarına ve tamamlanması gereken belirli projelere dair karar vermek için alan tanıyor.

Beyaz Saray, dün yapılan açıklamada fonların halihazırda nasıl tahsis edildiğine dair inceleme sürerken inşaatın durdurulduğunu belirtirmiş, başkanın duvardaki kısımları tamamlayıp tamamlamayacağını teyit etmekten kaçınmıştı.

Bir Beyaz Saray muhabiri, Basın Sözcüsü Jen Psaki'ye, Biden'ın daha önce duvarda 30 santim bile inşa etmeyeceğini söylemesine karşın paranın duvar inşaatındaki boşlukların doldurulmasında kullanılıp kullanılamayacağını sormuştu.

Psaki, "Hayır, bazılarının zaten daha önceden tahsis edildiğini söylüyorum, yasaların bize öngördüğü sınırlamalar içinde çalışıyoruz" demişti.

Duvarın finansmanı, Trump'ın ABD'nin güney sınırında ulusal acil durum ilan etmesi sonrası Pentagon'dan sağlanmıştı.

El Koyma Kontrol Yasası uyarınca, Kongre'nin bir proje veya amaca para ayırması durumunda, başkan finansmanın iptali için özel bir talep sunmadığı müddetçe yönetimin karara uyması zorunlu kılınıyor.

Psaki, başkanın sınırdaki göç sorunlarının üstesinden gelme yolunun daha çok duvar inşası olduğuna inanmadığını belirtti.

Duvarın bir çözüm olduğuna inanmıyoruz, duvarın zorlukların, sınırdaki göç zorluklarının üstesinden gelmek için bir çözüm olduğuna asla inanmadık, bu yüzden sınırda akıllı güvenliğe yatırım yapılmasını öneriyoruz. Bunları sınır yönetimi için 21. yüzyılın çözümleri olarak görüyoruz.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU