Forbes listesine bu yıl giren daha önce hiç duymadığınız yeni milyarderler

Pandemi yılındaki yaklaşık 500 yeni milyarder, 2015'te 290 yeni milyarderin bulunduğu bir önceki rekoru kırdı

(Reuters)

Elon Musk veya Jeff Bezos gibi bilindik isimler olmasalar da (henüz), 493 yeni milyarder Forbes'un yıllık mega zenginler listesinin yaklaşık 5'te birini teşkil ediyor.

Aralarında, şubatta şirketi halka arz ettikten sonra dünyanın kendi çabasıyla servet kazanan en genç kadın milyarderi olan flört uygulaması Bumble'ın 31 yaşındaki kurucu ortağı Whitney Wolfe Herd de var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Forbes'a göre şirketteki yüzde 12 hissesi, Wolfe Herd'ün 1 milyar 300 milyon dolar (yaklaşık 10 milyar 641 milyon TL) değerinden bir servete sahip olduğu anlamına geliyor.

Wolfe Herd, flört uygulamasını, çöpçatanlık işindeki ilk adımı olan Tinder'daki kurucu ortaklığının şirkete açılan bir cinsel taciz davasıyla sona ermesinden iki yıl sonra, 2014'te kurdu.

Wolfe Herd, Bumble'ın ilk halka arzıyla ilgili haberlerin çoğunun Tinder'ın kurucu ortaklığı ve pazarlamadan sorumlu başkan yardımcılığı tecrübelerine yoğunlaşması sonrası Time dergisine verdiği demeçte, "Artık haklılığımı kanıtlamaya ihtiyaç duymuyorum. Bundan vazgeçtim. Neden başkasının dramını temizliyorum ki? Kadınlar her zaman başkasının pisliğini temizliyor" demişti.

Davaya göre Wolfe Herd, eskiden erkek arkadaşı olan bir yöneticinin kendisini şirketten kovmadan önce "iğrenç bir cinsel istismar ve cinsiyet ayrımcılığı" uyguladığı iddiasıyla dava açmış ve sonuçta uzlaşmıştı.

Sonrasında Rus milyarder Andrew Andreyev'le beraber Bumble'ı kurmuştu.

Listedeki tüm yeni zengin kadınların en zengini, çamaşır deterjanı şirketi Blue Moon Group Holdings'in başkanı olan ve şirketin aralıkta Hong Kong'da borsada kote edilmesiyle net serveti 8,3 milyar doları (yaklaşık 68 milyar dolar) bulan Kanadalı Pan Dong.

Yaklaşık 500 yeni milyarderden 210'u Çin ve Hong Kong'dan.

Bunlar arasında en büyükleri, şimdi 15,9 milyar dolar (yaklaşık 129 milyar 929 milyon TL) servete sahip Smoore International'ın 45 yaşındaki başkanı ve CEO'su Çen Ziping ve RLX Technology'nin 39 yaşındaki CEO'su Kate Wang gibi elektronik sigara şirketlerinde yer alan isimler. Forbes'a göre, babasının sigarayı bırakmasına yardımcı olmak için bir elektronik sigara şirketi kurma fikri bulduğunu söyleyen Wang'ın serveti 5 milyar dolar (40 milyar 870 milyon TL).

Listedeki en genç isimse, sadece 18 yaşındaki bir Almanyalı. Ülkenin en büyük eczane zinciri dm-drogerie markt'ın veliahtı Kevin David Lehman'ın serveti 3,3 milyar dolar (26 milyar 970 milyon TL).

Servetini kendisi kazanan en genç milyarderse Silikon Vadisi'nden çıktı. 26 yaşındaki Austin Russell'ın serveti 2,4 milyar dolar (yaklaşık 19 milyar 620 milyon TL). Russell, otonom araçlarda kullanılan lazer lidar sensörler üreten Luminar startup'ının kurucusu.

Forbes'a göre, BTS'i temsil eden müzik şirketi Big Hit Entertainment'ın halk arzının ardından Güney Koreli Bang Şi-hyuk, 2,3 milyar dolar (yaklaşık 18 milyar 805 milyon TL) net servete sahip oldu.

Çoğu kişi Pikachu, Squirtle ve Jigglypuff arayan Pokemon Go kalabalıklarının sokaklara akın ettiği 2016 yazını hatırlasa da, video oyunları motoru geliştiricisi Unity Software'in kurucu ortağı olan İzlandalı David Helgason'un ismine daha az aşina olabilir. Eylülde New York Borsası'nda kote edilen şirket, Helgason'un servetini 1 milyar dolara (yaklaşık 8 milyar 172 milyon TL) çıkardı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU