Kremlin: Putin uygun gördüğü sürece Rus ordusu Ukrayna sınırında kalacak

Peskov; Rus birliklerinin, ne zamana kadar Ukrayna sınırında kalacağına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ve askeri yönetimin karar vereceğini söyledi

Fotoğraf: Reuters (arşiv)

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğe ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ukrayna sınırında Rus ordusuna ait kaç birliğin, ne zamana kadar kalacağına ilişkin bir soruyu cevaplayan Peskov, buna Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ve askeri yönetimin karar vereceğini bildirdi.

Peskov, “Rusya Silahlı Kuvvetleri, Rusya topraklarında gereken ve uygun olan yerde bulunuyor ve başkomutanımız ve askeri yöneticilerimiz tarafından uygun görüldüğü sürece orada kalacaklar.” ifadelerini kullandı.

Rus birliklerin Ukrayna sınırından geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruyu cevaplamayan Peskov, birliklerin konuşlandırılması veya kaydırılması ile ilgili detaylı bilgiye sahip olmadığını kaydetti.

Peskov, “Rusya hiç kimseyi tehdit etmedi ve etmiyor, hiç kimse için tehdit oluşturmadığını temin ederiz.” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna- Rusya sınırında gerginlik

Rusya, geçen hafta Ukrayna'nın güneydoğundaki bazı bölgelere askeri birlik göndermişti.

Bunun üzerine ABD, Rusya'yı Ukrayna'da 'istikrarı bozucu' eylemlerde bulunmakla suçlamıştı. 

Ukrayna Savunma Bakanlığı ise, Donbass'taki durumun kötüye gitmesi halinde ABD'nin Kiev'e destek sunma sözü verdiğini açıklamıştı. 

Bakanlığın açıklamasında ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in "Rus saldırganlığının artması durumunda Washington, Ukrayna'yı yalnız bırakmayacak" dediği belirtilmişti.

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde, Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana çatışmalar devam ediyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU