Suudi Arabistan ziyaretçi kapasitesini arttırıyor

Kaynak, Ramazan ayının yaklaşmasıyla alınan bu önlemlerin Harameyn’i ziyaret edenler ve orada çalışan görevlilerin sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla alındığını vurguladı

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yetkili makamlar tarafından uygulanan tüm ihtiyati tedbirlere bağlı kalınarak Mescid-i Haram’ın ziyaretçi kapasitesinin arttırıldığını duyurdu.

Ramazan ayının başlangıcından itibaren, Tawakkalna uygulaması aracılığıyla aşılanma durumları takip edilen ve gerekli kriterleri sağladığı tespit edilen kişilerin Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’ye ibadet veya ziyaret etmesi için izin verilecek. Açıklamada üç kategorideki kişilerin bağışıklık kazanmış olarak kabul edileceği belirtildi. Bunlar: İki doz aşı olanlar, ilk doz uygulanmış olup bunun üzerinden en az 14 gün geçmiş kişiler ve Kovid-19 virüsüne yakalandıktan sonra iyileşen kişiler.

Ramazan ayının başlangıcından itibaren Harameyn’e girişler, ihtiyati tedbirlere bağlı kalınarak ‘Tawakkalna’ ve ‘Eatmarna’ uygulamaları aracılığıyla, uygun randevu tarihi ayarlanarak yapılacak. Kendi hesabı üzerinden başvuru yapan kişilerin izinleri, yine bu uygulamalar üzerinden görüntülenip değerlendirildikten sonra onaylanacak.

Yetkililer, sahte kampanyalara karşı uyarıda bulundu

Yetkililer, izinlerin alınması için devlet tarafından onaylanan ‘Tawakkalna’ ve 'Eatmarna' uygulamalarının esas kabul edileceğini belirterek onun dışındaki web sitelerine ve sahte kampanyalara karşı uyarıda bulundu.

Kaynak, Ramazan ayının yaklaşmasıyla alınan bu önlemlerin Harameyn’i ziyaret edenler ve orada çalışan görevlilerin sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla alındığını vurguladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU