Emin Çölaşan: Meral Hanım acele etti

"Sanırım bildiriyi dikkatle okumamış, iktidardan salvo halinde gelen yoğun atışlardan etkilenmişti. Meral Hanım'a hiç yakışmadı"

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Emin Çölaşan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Montrö Sözleşmesi ve “cübbeli-sarıklı general” konusunda bir bildiri yayımlayan 104 emekli amirale verdiği tepkinin “acele” olduğunu söyledi.

Çölaşan, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti liderinin 104 emekli amirale yayınladıkları bildiri dolayısıyla gösterdiği tepkiyi eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü yazarının yazısının ilgili kısmı şöyle:

Sevgili okurlarım, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çoğumuzun takdirle izlediği bir siyasetçi… İyi siyaset yapıyor. İyi muhalefet yapıyor. Yeri ve zamanı geldiğinde taşı gediğine koyuyor. Ancak amirallerin açıklaması sonrasında yaptığı gereksiz bir tanımlama doğrusunu isterseniz pek hoş olmadı ve yerine oturmadı. Açıklamayı “Zevzeklik” olarak niteledi. Sanırım bildiriyi dikkatle okumamış, iktidardan salvo halinde gelen yoğun atışlardan etkilenmişti. Meral Hanım'a hiç yakışmadı.

Türkiye'nin Deniz Kuvvetleri eğer böyle dünya çapında güçlü bir konuma geldiyse, Mavi Vatan'da donanmamız dosta düşmana korku salıyorsa, bunda herhalde şimdi gözaltına alınan ve alınması beklenen o amirallerin de payı vardır. Onları “Darbeci” olarak nitelemeyi vicdanlara ve hukuka sığdırmak o kadar kolay mı?

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU