Akşener'den emekli amirallerin gözaltına alınmasına tepki: Atanmışların zevzekliklerini de gözaltına alarak soruşturun

İYİ Parti lideri Akşener, "Şimdi bu zevzekliklerin yapıldığı birçok iktidar partisi bürokratları var. İktidar partisini öveceğim derken, pek çok zevzeklik yapan bürokrat var" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisince düzenlenen "Türk Milliyetçiliğine Adanmış Bir Ömür: Vefatının 24.Yılında Başbuğ Alparslan Türkeş" konulu konferansa katıldı.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasının ardından ortak bir bildiri yayımlayan 104 emekli amirale yönelik operasyonu ve bazılarının gözaltına alınmalarını eleştiren Akşener "Şimdi muhalefet partilerine, hakaret eden, İYİ Parti’nin genel başkanına hakaret eden yargıçlardan tutun, Saray şürekâsına kadar atanmışların zevzekliklerini de gözaltına alarak soruşturun bakalım" diye konuştu.

"Meclis Başkanı geri adım attı"

Meclis Başkanı Şentop'un Montrö konusundaki çıkışını en sert şekilde eleştirdiklerini kaydeden Akşener, "iktidar partisinin en büyük ortağının da herhangi bir tavır almadığını gördük, Meclis Başkanı da bunu yanlış anladınız diyerek geriye adım attı" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener şu ifadelerle devam etti:

Bir hafta sonra böyle bir bildiri yayınlanmasının, Türkiye’nin iktidarının bugüne kadar kutuplaştırma siyasetine katkı yapacağını gördük, bildik ve demokrasi üzerinden tartışma açılacağını onun taa darbeye kadar götürüleceğini ön gördük, iktidarın üzerinde tepineceğini ön gördük ve dün sonuç olarak ortaya çıkan bildirinin ardından demokrasinin yanındayız. Siyasetçinin muhatabı siyasetçidir ancak kişilerin söz söyleme hakkı vardır. Ama gece yarısı bildirisinin doğru olmadığını, bunun da bir zevzeklik olduğunu. Yani çok konuşma, boş konuşma anlamına geldiğini söyledik. Ama şimdi bunun üstüne siz bu insanları gözaltına alma yoluna giderseniz, bizim iktidara şunu söyleme hakkımız doğar. Şimdi bu zevzekliklerin yapıldığı birçok iktidar partisi bürokratları var. İktidar partisini öveceğim derken, pek çok zevzeklik yapan bürokrat var. 

"Atanmışları da soruşturun"

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da seslenen Akşener, "Madem burada bir gözaltı süreci başlattınız. Zevzeklik olarak tanımladığız bu bildiri üzerinden bir gözaltı süreci başlattınız. Şimdi muhalefet partilerine, ana muhalefet partilerine hakaret eden, İYİ Parti’nin genel başkanına hakaret eden yargıçlardan tutun, Saray şürekâsına kadar atanmışların zevzekliklerini de gözaltına alarak soruşturun bakalım, bunun da sonuna kadar takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU