İsrail’den aralarında Türkiye’nin de olduğu 8 ülkeye seyahat uyarısı

İsrail, aralarında Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn'in de olduğu ülkelere seyahat uyarısı yaptı. Uyarının "İranlı grupların İsrail'e yönelik oluşturduğu tehditten kaynaklandığı" belirtildi

İsrail yönetimi vatandaşlarına, yüksek sesle İbranice konuşmamaları, kıyafetlerinde veya ellerinde İsrail bayrağı taşımamaları uyarısında bulunuldu / Fotoğraf: jweekly.com

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi (NSC), dünyanın çeşitli ülkelerindeki İsrail vatandaşlarına terör saldırıları konusunda uyarıda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NSC, İsrail vatandaşlarına ve Yahudi vatandaşlarına yönelik, İran ve diğer ülkelerdeki terörist gruplarının sürekli artan tehditleri bulunduğunu açıkladı. Açıklamada saldırılar karşısında büyük tedbirler alınması gerektiği, çok önemli değilse yurtdışına seyahat edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Uyarıda, BAE, Bahreyn, Gürcistan, Azerbaycan, Irak, Türkiye, Ürdün ve Mısır’da İsrail vatandaşlarının hedef alınabileceği uyarısında bulunulurken bu ülkeler “ziyaret etmekten kaçınılması gereken ülkeler” olarak değerlendirildi.

Açıklamada, Mali, Burkina Faso, Orta Afrika ve Kuzey Nijerya, Malezya, Endonezya, Keşmir ve Güney Filipinler gibi ülkelerdeki İsrail vatandaşlarına karşı düzenlenebilecek “cihatçı saldırılar” hakkında uyarıda bulunuldu. NSC, IŞİDin bu bölgelerde saldırılar düzenlediğini ve İsrail devletini tehdit ettiğini belirtti.

İsrail vatandaşları kıyafetlerinde veya ellerinde İsrail bayrağı taşımamaları konusunda uyarıldı

Birim, 29 Ocak’ta Hindistan’daki İsrail Büyükelçilik binasının yakınlarına patlayıcılar ile saldırı düzenlediğini hatırlatarak ülkenin tehlikeli güvenlik durumuna örnekler verdi. Yapılan açıklamada, İsrail’e yanıt verme bahanesi ile İran’ın İsrail’e saldırmaya devam edeceği söylendi.

İsrail vatandaşlarına dikkatli olmaları, talimatları gözden geçirmeleri, yurtdışına yapılacak seyahati iptal edemezler ise yüksek sesle İbranice konuşmamaları, kıyafetlerinde veya ellerinde İsrail bayrağı taşımamaları uyarısında bulunuldu.

 

 Şarku’l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU