Deniz Zeyrek: Bir örnek, bir empati

“Patronumuz çağırsa ve Nisan ayı maaşımızı alamayacağımızı ve ücretsiz izin yapacağımızı söylese ne hissedersiniz?”

Fotoğraf: YouTube

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, ramazan ayı boyunca sadece paket servis yapması hükümet tarafından karar verilen restoranlar hakkında yazdı.

Zeyrek, yazısının “Bir örnek, bir empati” başlıklı kısmında bir restoran sahibinin konu hakkındaki görüşlerine yer verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü yazarının yazısının ilgili kısmı şöyle:

Ankara Kızılay'da müdavimi olduğum bir Karadeniz Lokantası var. Sahibi de Karadenizli ve AK Parti kurucusu. Bu yazıyı yazmadan önce yine uğradım ve kendisiyle biraz sohbet ettim. Ramazan'daki kapanmanın olası etkilerini sordum.

Dediği şu:

“Açıkken yaptığımız ciro, paket servis ciromuzun tam 7 katı. Pakete dönünce çalışanların yarısı ücretsiz izinle evine gidecek. Kalan yarısına da 1500 TL devlet verecek. Biz de maaşlarının geri kalan kısmını tamamlayacağız. Sigorta primlerini de devlet üstlenecek. Doğalgaz ve elektrik faturalarımız da biraz azalır ama kira gibi masraflar değişmeyecek.”

Lokanta sahipleri, Ramazan Ayı boyunca gelirlerinin yüzde 85'ini kaybedecek ama masraflarının yarısından dahi kurtulamayacak.

Lokanta çalışanlarının büyük bölümü de bir ay boyunca ücretsiz izne çıkıp günlük yaklaşık 40 TL'ye talim edecek.

Şimdi sayın bakanlar, bakan yardımcıları, başkanlar, vekiller, karar vericiler ve hepimiz biraz empati yapalım: Malum yarın 1 Nisan. Patronumuz çağırsa ve Nisan ayı maaşımızı alamayacağımızı ve ücretsiz izin yapacağımızı söylese ne hissedersiniz?

Bir çoğunuz “Nisan 1 şakası” sanırsınız.

Keşke herkes için şaka olsa!

Ne yazık ki bu cümle Ramazan Ayı boyunca yaklaşık 1.5 milyon insanın ortak kaderi olacak.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU