İmamoğlu: 6 milyon oy almış partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısındayım

İBB Başkanı İmamoğlu, HDP'nin özeleştiri yapması gerektiğini bildirdi

Fotoğraf: Reuters

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) HDP'ye yönelik olarak açılan kapatma davasını değerlendirdi.

İmamoğlu, "Terörle HDP konusunu aynı potaya koyarsanız tam istenen noktaya gelirsiniz. 6 milyon oy almış partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısındayım. Nerede eksik davrandılar, hangi konularda söz söylemediler HDP'nin de özeleştiri yapması gerekir" dedi.

KRT TV'de Şimdiki Zaman programına konuk olan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul için "İnadına yapacağız" sözlerine karşı "Vatandaşla inatlaşan hiç kimse siyasette de kazanamaz, o ülkeye de kazandırmaz" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu şöyle devam etti:

Kanal İstanbul 136 milyon metrekarelik tarım alanını yok ediyor. 83 milyon metrekarelik bir alanı yeniden kentleşmeye açıyor. 3 tane Beylikdüzü'nden daha fazla ediyor. İstanbul'da 1 milyonu aşkın adres boş. Yapılmış binalar boş. İstanbul'da şu anda konut arzı fazlası hiçbir dönemde olmamıştır. Dünyanın en ucuz gayrımenkul kentidir İstanbul. Yazık bu kente. Bu kent böyle heba edilemez. İstanbul'un 3 yıldır nüfusu azalma eğiliminde. Siz İstanbul'un kuzeyinde 2 milyonluk yeni bir nüfusu oraya yerleştiriyorsunuz. Bu projeyi hazırlayanlar uluslararası alanda bu projeyi servis edenler, bu projeyi 65 milyar dolar olarak tanıttılar. Bütün bunları yoksulluk döneminde yapıyorsunuz.

"İstanbul'a ihanet eden kim varsa gelecekte hesap verir"

“1453'te fethi yapıp bu kenti bize armağan eden Fatih Sultan Mehmet'in emanetine, 5 yıl işgal altında kalıp 1923'te kurulan Cumhuriyet ile beraber teslim alınan, işgalden kurtulan, Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti bu güzel İstanbul'a ihanet eden kim varsa gelecekte hesap verir” diyen İmamoğlu, "Bunun adı bürokratmış, bunun adı bakanmış, inşaat şirketiymiş, ister yerli, ister yabancı olsun. Bu devletin ve bu milletin hafızası bunun hesabını sorar” şeklinde konuştu.

"6 milyon oy almış partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısındayım"

İmamoğlu, HDP'ye yönelik açılan kapatma davasına da değinirken, şu ifadeleri kullandı:

Terörle HDP konusunu aynı potaya koyarsanız tam istenen noktaya gelirsiniz. 6 milyon oy almış partiye terörist gözüyle bakarsanız ben bunun karşısındayım. Nerede eksik davrandılar, hangi konularda söz söylemediler HDP'nin de özeleştiri yapması gerekir.

"Erdoğan'a 'kızınızı oğlunuzu bilmem ama torununuzun oyunu alacağım' dedim"

Programın sunucusu Gürkan Hacır, İmamoğlu'na "Erdoğan, Mansur Yavaş'a randevu veriyor ama size vermiyor. Acaba Cumhurbaşkanı ile aranızda bir inatlaşma mı var?" sorusuna üzerine İmamoğlu "Beni çok sevdiğini düşünüyorum" dedi.

Konukların şaşırması üzerine açıklama yapan İmamoğlu "Beni uzaktan sevdiğini düşünüyorum. İstanbul'da yaşayan bir insan, ben de İstanbul'u yönetiyorum. İstanbul aşkı olan bir cumhurbaşkanından bahsediyorsunuz. Kendi partisi ülkeyi yönetiyor ama çok başarılı bir iş yapan Cumhuriyet Halk Partili de bir Ekrem İmamoğlu var. Sevgi ve saygı var ama iki arada bir derede kalmış bir durum da var" dedi.

“Erdoğan'a ‘Kızınızı oğlunuzu bilmem ama torununuzun oyunu alacağım’ dedim” diyen İmamoğlu "Ben cumhurbaşkanımızla İstanbul dışında ne konuşacağım ki?" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU