Kamala Harris resmi konutundaki tadilattan dolayı "göçebe hayatı yaşadığı" için üzgün

Başkan Yardımcısının müstakbel evi Bir Numaralı Gözlemevi Dairesi, 1893'te inşa edilmiş 830 metrekareden büyük bir ev

ABD Başkan Yardımcıları 1974'ten beri Bir Numaralı Gözlemevi Dairesi'nde ikamet ediyor (AP)

Başkan Yardımcısı olarak yemin etmesinin üzerinden iki aydan fazla zaman geçmesine rağmen Kamala Harris, konuttaki tadilatın devam etmesi sebebiyle hâlâ resmi ikametgahına taşınamadı.

Yönetimden bir kaynak CNN'e, başkan yardımcılarının Donanma Gözlemevi (Naval Observatory) arazisinde bulunan geleneksel konutundaki çalışmaların neden bu kadar uzun sürdüğünün bilinmediğini söyledi.

Başka bir kaynağa göre Başkan Yardımcısı Harris'in "hayal kırıklığına uğradığı" bildirilirken haber ağı Harris'in "görünüşe göre göçebe hayatı yaşadığını" belirtti.

Georgetown'da hukuk profesörü olan eşi ikinci beyefendi Doug Emhoff ve Başkan Yardımcısı, şimdilik Pennsylvania Bulvarı karşısındaki Beyaz Saray'ın resmi misafir konutu Blair House'ta kalmaya devam ediyor.

Başkan Yardımcısı ve eşinin müstakbel evi Bir Numaralı Gözlemevi Dairesi (One Observatory Circle) 1893'te inşa edilmiş 830 metrekareden büyük bir ev. Beyaz Saray'dan yaklaşık 4 km uzakta bulunan konutta son yıllarda binadaki sorunların giderilmesi için birçok proje gerçekleştirildi.

Binanın yaşı ve boyutu göz önünde bulundurulduğunda, ülkenin Başkan Yardımcısını barındırmak için gereken güvenlik gereksinimlerinin yanı sıra sürekli onarım ve bakım da gerekiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca yönetim kayıtlarına göre "tesisat, ısıtma ve havalandırma yüklenicileri" için 3,8 milyon dolar (yaklaşık 31 milyon TL) değerinde devam eden bir sözleşme var.

Fakat yönetimden bir kaynak bacaların onarımının da çalışmalara dahil olduğunu söylese de CNN’in incelemesine göre sözleşmelerden hiçbiri Başkan Yardımcısının konuta neden taşınamadığını belirtemiyor gibi görünüyor.

Eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in ikametgahının idaresinden sorumlu Elizabeth Haenle haber ağına, bina boşken daha kolay yapılan geliştirmeler için zaman tanımak amacıyla bina sakinleri arasında bir ara görülmesinin olağandışı olmadığını söyledi.

Başkan Yardımcısının resmi evinin belki de en büyük lüksü, konutun yaklaşık 30 hektarlık Donanma Gözlemevi arazisinde yaklaşık 5 hektarlık özel bir alanda bulunması ve Washington şehir merkezinden kısa bir araba yolculuğu mesafesinde havuzlu, sakin ve özel bir inziva sağlaması.

Öte yandan Blair House lüks olmasına rağmen şehrin kalbinde, müze kalitesinde antikalarla dolu, daha resmi bir yerleşke ve bir şekilde ev konforundan yoksun.

Harris, Donanma Gözlemevi'ndeki müstakbel evini ziyaret ederken görülmüştü. Başkan Yardımcısı yaklaşık üç hafta önce etrafa bakınmak için bir saatliğine eve uğramıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU