HDP'de alternatifler masada: Partiyi feshedip başka bir partinin çatısı altında seçime girmek tartışılıyor

Kapatma davasının ilk incelemesi Anayasa Mahkemesi’nde 31 Mart’ta görüşülecek olan HDP’de, partiyi feshetme de dahil birçok alternatif tartışılıyor

Anayasa Mahkemesi bu hafta, HDP’nin kapatılmasına ilişkin iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek / Fotoğraf: HDP

Anayasa Mahkemesi bu hafta, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından HDP’nin kapatılmasına ilişkin iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP ise parti yöneticilerinin gözaltına alınması, milletvekillerine yönelik yeni fezlekeler ve kapatılma sürecine karşı tutumunu belirlemek için başlattığı toplantı serisine devam ediyor.

Milliyet’ten Namık Durukan’ın haberine göre, şimdiye kadar yapılan yetkili kurul toplantılarında, AYM’den kapatma kararı çıkması halinde, yola mevcut başka bir parti ile devam edilmesi kabul gördü.

Bu noktada en yüksek olasılık olarak TBMM’de Diyarbakır milletvekili Salihe Aydeniz ile temsil edilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öne çıkıyor.

Öte yandan HDP Parti Meclisi’nde konuşan Eş Genel Başkan Mithat Sancar, “Partilerini kapattırmayacaklarını ve kapatma hamlesini boşa çıkaracaklarını” söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kapatma davasının ardından Halk TV  Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş'ın programında, "Kapatma dışında bir karar beklemiyoruz; yeni parti ya da HDP'nin kendisini feshetmesi seçenekler arasında" demişti.

 

Milliyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU