BM'den Suriyeliler için 10 milyar dolar yardım çağrısı

Yardımın 4,2 milyar dolarının Suriye içinde, 5,8 milyar dolarının ise komşu ülkelerdeki mülteciler için kullanılacağı kaydedildi

Fotoğraf: AA

Birleşmiş Milletler (BM), Brüksel'deki Suriye toplantısı öncesi yardıma muhtaç 24 milyon Suriyeli için 10 milyar dolar yardım çağrısında bulundu. 

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve BM Kalkınma Programı ortak bir açıklama yaparak, uluslararası toplumdan milyonlarca Suriyeliye yardımlarını artırmasını istedi. 

Suriyelilerin giderek artan açlık ve yoksullukla karşı karşıya olduğuna dikkat çekilen açıklamada, komşu ülkelerinse her 5 Suriyeliden 4'üne ev sahipliği yaptığı ifade edildi. 

Ülke içinde ve komşu ülkelerde bu yıl yardıma muhtaç olan Suriyelilerin sayısının 20 milyondan 24 milyona çıktığı belirtilen açıklama, 2021'de Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için 10 milyar dolar fona ihtiyaç duyulduğu, 4,2 milyar doların Suriye içinde, 5,8 milyar doların ise komşu ülkelerdeki mülteciler için kullanılacağı kaydedildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'deki Suriyeliler

Türkiye, dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumunda. 2020'nin son ayında İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de kayıt altında bulunan Suriyeli sayısı 3 milyon 638 bin 288 kişi oldu. Türkiye'deki Suriyelilerin dörtte üçünü kadınlar ve çocuklar oluşturuyor.

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU