Bakan Kurum: Kanal İstanbul Projesi'nin imar planları onaylandı

Kurum açıklamasında, çalışmaları hızlandırdıklarını ve İstanbul'a Kanal İstanbul projesini kazandıracaklarını ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Çekmeköy Belediye Başkanlığı'nı ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklama yapan Kurum, proje için imar planlarının onaylandığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurum şunları söyledi:

Bakan Kurum, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin daha önce 1/100.000, 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli uygulama imar planlarının askıya çıkarıldığını belirterek, "Vatandaşlarımızdan gelen talepleri, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarımızdan gelen talepleri, yapılan itirazları değerlendirdik ve 1/100.000'lik planımızı geçen hafta itibarıyla askıya çıkardık. 1/5.000, 1/1.000 uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirmek, vatandaşlarımızın sorunlarını, problemlerini çözerek İstanbul'umuza değerine değer katacak Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz. 

Çalışmaları hızlandırdıklarını da belirten Kurum, "İstanbul'umuza Kanal İstanbul Projesi'ni de kazandırıyor olacağız" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU