Abdullah Öcalan kardeşiyle telefonda görüştü

Abdullah Öcalan'ın kardeşi ile yaptığı görüşmenin kesintiye uğradığı belirtildi

Fotoğraf: Twitter

İmralı'da tutuklu bulanan Abdullah Öcalan telefonla kardeşi ile görüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Asrın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada görüşmenin kesintiye uğrayarak çok kısa sürdüğü kaydedildi.  Açıklamada İmralı'da kalan iki mahkumun ise "tecrit koşullarını protesto" gerekçesiyle telefon haklarını kullanmadıkları belirtildi.

Asrın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Bugün de Sayın Öcalan'ın sağlık durumuyla ilgili sağlıklı bilgiye ulaşma imkanımız olmamıştır" denildi.

Açıklamada yer alan ifadeler şöyle:

İmralı Cezaevi'nde bulunan müvekkillerimiz Sn. Abdullah Öcalan, Sn. Ömer Hayri Kona, Sn. Hamili Yıldırım ve Sn. Veysi Aktaş, aileleri, müvekkillerimiz ile telefon görüşme haklarını kullanmak üzere savalıklara çağırdmışlardır. Sn. Öcalan'ın kardeşi ile yapmakta olduğu görüşme, çok kısa süre sonra kesintiye uğramış ve görüşmeye devam edilememiştir. Sn. Hamili Yddınm'ınd görüşmesi oldukça kısa sürmüş ancak Sn. Ömer Hayri Konar ve Sn. Veysi Aktaş'ın görüşmesi, tecrit koşullarına karşı protesto olarak görüşe çıkmadıklan beyan edilerek gerçekleşmemiştir. Bilindiği üzere Sn. Öcalan'dan 27 Nisan 2020 tarihinden bugüne kadar haber alamıyorduk. Kendisi ile yapabildiğimiz son avukat görüşmesi de 7 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleşmişti. 14 Mart 2021 tarihinde sosyal medyada Sayın Öcalan'ın yaşamı ile ilgili kaygı oluşturan ciddi iddialar ortaya atıldıktan sonra sağlığını teyit edebilmek amacıyla ve yasal bir hak olarak aralıksız her gün yüz yüze görüşme talebinde bulunduk. Ancak bunların hiçbirine olumlu yanıt alamadık. Bugün de Sayın Öcalan'ın sağlık durumu ile Igili sağlıldı bilgiye ulaşma imkanımız olmamıştır. Bizlerin Sayın Öcalan ile İmralı Cezaevi'nde ivedilikle görüşme talebimiz devam etmektedir. Nitekim Sn. Öcalan da görüşmenin geçekleşebilen kısmında bu talebin yerine getirilmemesini kabul etmediğini, bu durumun hukuka aykırı olduğunu beyan etmiş, devamında da görüşme kesilmiştir. Yaşanan bu gelişmeleri kamuoyunun bilgisine sunuyor, yetkilileri hukuka uygun davranmaya ve sorumluluğa davet ediyoruz. 

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU