"Be Fair" gerginliği sürüyor... Fenerbahçe "adil ve tarafsız yayıncılık" vurgusu yaptı, beIN Sports, "Komplo teorileriyle meşgul olmayacağız" dedi

Fenerbahçe ile beIN Sports arasındaki gerilim devam ediyor. Sarı-lacivertlilerin "be Fair" sloganını yayıncı kuruluş mahkemeye taşımış, İstanbul ekibi de karşı dava açarak mahkemenin verdiği tedbir kararını kaldırmıştı

İki kurum arasındaki gerginlik, VAR görüntülerinin manipule edildiği iddiasıyla başlamıştı / Fotoğraf: Twitter

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ile organizasyonun maçlarını yayınlayan beIN Sports arasındaki gerginlik, artarak devam ediyor.

Fenerbahçe Kulübü, dün yaptığı açıklamada beIN Sporst'un "Be Fair" sloganının kullanılmasının durdurulmasına ilişkin verilen tedbir kararının mahkemece kaldırıldığını açıklamasıyla tarafların bu kez daha karşı karşıya geldi.

Kulübün açıklamasında Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Fatih Karagümrük-Konyaspor maçında Fenerbahçe'ye edilen küfürlü tezahüratın canlı yayında ekrana getirildiği hatırlatılarak, şöyle denildi:

beIN Sports'un bir süredir Fenerbahçe aleyhine attığı tamamına karşı bir duruş olarak "Be Fair (Adil Ol)" sloganıyla tepki konulmuştur. Kulübümüzün ortaya koyduğu bu tavır ve süreç üzerine beIN Sports, bu sloganın kullanılmasının fikri mülkiyet hakkını ihlal ettiğini ve haksız rekabet teşkil ettiğini iddia ederek Kulübümüz aleyhine 'Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemelerinde' dava açmış ve mahkemece sloganın kullanımının tedbiren durdurulması kararı verilmişti.

 

 

Bu tedbir kararına karşı İstanbul ekibinin mahkemeye itiraz ettiği ve bunun üzerine "Be Fair" sloganının kullanılmasının durdurulmasına ilişkin verilen tedbir kararının mahkemece kaldırıldığı belirtilen bildiride, şu ifadelere yer verildi:

Adil ve tarafsız yayıncılık yapmakla yükümlü olan beIN Sports bu ve benzeri haksız ve taraflı eylemlerinden vazgeçmediği sürece, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haklı ve meşru tepkimizi sürdüreceğimizi taraftarlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.

beIN Sports: Komplo teorileriyle meşgul olmadan...

Fenerbahçe'nin "Adil ve tarafsız yayıncılık" vurgusu yaptığı açıklamaya cevap veren yayıncı kuruluş, şunları kaydetti:

Mahkeme'nin ihtiyadi tedbir kararını kaldırmasının, halen devam etmekte olan ana dava üzerinde herhangi bir etkisi bulunmuyor. Bununla beraber, fikri mülkiyet haklarına ve ifade özgürlüğüne duyduğumuz inançla, ihtiyati tedbirin kaldırılması kararına itiraz edeceğiz. Bu süreçte komplo teorileriyle meşgul olmadan sadece, Türkiye ve dünya genelindeki milyonlarca futbolsevere en kaliteli Süper Lig içeriklerini sunmaya, Türk futbolunun marka değerini ve itibarını yükseltmeye odaklanacağız. Ayrıca, Türk Milli Takımına bu haftaki Dünya Kupası eleme müsabakalarında başarılar diliyoruz.

 

 

Ne olmuştu?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Hande Sümertaş, sarı-kırmızılı kulüpten istifa etmesinin ardından beIN Sports'ta göreve başladı.

İki kurum arasındaki gerginlik, VAR görüntülerinin Hande Sümertaş'ın talepleri doğrultusunda manüpile edildiği iddialarıyla başladı.

Fenerbahçe Kulübü, Hande Sümertaş'ın istifasını isterken Fatih Karagümrük ile Konyaspor maçı esnasında yayıncı kuruluşun taraftar tezahüratı yayın seçeneğinde Fenerbahçe'ye küfür edilen bir tezahüratı kullanması gerilimi daha da artırdı.

Yaşananlar üzerine BeIN Sports, bir özür açıklaması yayınlarken, paylaşımın saat 19:05'e denk gelmesi tansiyonu daha da yükseltti.

 

 

Tüm bu gelişmeler sonrası Fenerbahçe cephesi tepkisini saha içine taşımaya karar verdi.

Sarı-lacivertliler, bir süre maç önü ve maç sonu röportajlarına katılmayarak yayıncı kuruluşu protesto etti.

Fenerbahçeli futbolcular ısınmaya "beFAIR" yazılı tişörtlerle çıktı. 

Ara transfer döneminde Fenerbahçe'nin kadrosuna katılan Mesut Özil'in imza törenine de yayıncı kuruluş alınmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


"Kimse şirketimizden birinin kovulmasını isteyemez"

Digiturk Spordan Sorumlu Grup Başkanlığı görevine getirilen Rashed Al-Marri, konuk olduğu bir gazeteye yaptığı açıklamalarla gerilimi daha da tırmandırdı.

"Kimse şirketimizden birinin kovulmasını isteyemez" diyen Al-Marri, şu ifadeleri kullanmıştı:

Tehdit ettiğiniz boykot kampanyası sizi sıkıntıya düşürür, parayı kesersek size gelecek para azalmış olur.

Al-Marri'nin açıklamalarının ardından Göztepe maçı öncesi açıklama yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, sarı-lacivertli kulübün en ağır yanıtı vereceğini kaydetmişti:

Adım atmamıza rağmen yayıncının üst düzey yöneticisi tehdit edici açıklamalar yaptı. Fenerbahçe’yi hiç kimse, hiçbir şekilde tehdit edemez, hiç kimse. Fenerbahçe en ağır şekilde karşılık verir.

beIN Sports, Fenerbahçe’nin logoyu bu şekilde değiştirmesini "fikri mülkiyet hakkının ihlali" olarak değerlendirerek konuyu mahkemeye taşıma kararı almıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU