ABD’nin ardından Birleşik Krallık askerleri de Dedeağaç Limanı’na konuşlanıyor

Yunanistan’ın Trakya’da Türkiye sınırına yakın Dedeağaç Limanı ve bölgesine ABD ordusunun ardından Birleşik Krallık askeri birliklerinin konuşlanmaya başladığı belirtildi

ABD askerleri  yaklaşık bir ay önce Yunanistan ile ortak tatbikat yapmak için Türkiye sınırına 30 km. uzaklıktaki Dedeğaç Limanı ve bölgesine konuşlanmaya başladı / Fotoğraf: wsj.com

Türkiye sınırına 30 km. mesafede çok sayıda ABD ve Birleşik Krallık askerinin bir araya geleceği, üst düzey komutanların bu hafta içerisinde birlikleri ziyaret edeceği belirtiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yunanistan'ın Dedeağaç ilinde yayın yapan www.evros-news.gr haber sitesinin bugün okuyucularına duyurduğu haberde yaklaşık bir ay önce Yunanistan ile ortak tatbikat yapmak için Türkiye sınırına 30 km. uzaklıktaki Dedeğaç Limanı ve bölgesine konuşlanmaya başlayan ABD ordusunun ardından bu kez de Birleşik Krallık askerleri bölgeye gelmeye başladığı bilgisi yer aldı.

Komutanlar Dedeağaç’ta buluşacak

Haberde, ABD'nin Avrupa ve Afrika Kuvvetleri Komutanı General Christopher Cavoli ve Birleşik Krallık Ordusu Plan ve Harekat Komutanı Korgeneral Ivon Jones’un (CFA) Dedeağaç'ta bu hafta içerisinde bir araya geleceği ve ortak tatbikatın planlarını gözden geçirecekleri belirtildi.

ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt ve Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos'un da Dedeağaç'ta olması beklendiği belirtildi.

Binlerce asker ve yüzlerce askeri araç Dedeağaç Limanı’nda olacak

ABD donanmasının önemli kargo gemilerinden Ocean Glory'nin de Dedeağaç Limanı'na demirleyeceği ve bazı tekerlekli askeri araç ve konteynerleri yükledikten sonra iki gün içerisinde bölgeden ayrılacağı belirtildi.

Dedeağaç Limanı'nda bulunan 41 ABD savaş helikopterinin Mayıs ayına kadar bölgede kalmaya devam edeceği, son olarak esas hareketliğin 28 Mart-20 Nisan tarihleri arasında yaşanması bekleniyor. Tatbikat için binlerce asker ve yüzlerce askeri aracın Dedeağaç Limanı'nda toplanmaya başladığı belirtildi.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU