Yemen’den Mekke’ye atılan iki füze havada imha edildi, Husiler “Biz atmadık” dedi

Sabah saatlerinde atılan balistik füze, Suudi Arabistan’a ait Hava Savunma Güçleri tarafından durduruldu

Fotoğraf: Reuters

Suudi medyasında yer alan görüntülerde Yemen tarafından atıldığı iddia edilen iki balistik füzenin vurulduğu görülüyor.

Suudi yetkililer, füzelerin Yemen’de Husilere bağlı Ensarullah tarafından atıldığını açıkladı.

İki balistik füzenin birinin Mekke yönüne doğru giderken Taif kenti üzerinde, diğerinin de Mekke’ye yakın olan Cidde’de imha edildiği belirtildi.

Twitter’da birçok kullanıcı füzelerin imha edilme anını gösterdiği iddia edilen görüntüleri paylaştı.

 

Suudi Arabistan Hava Savunma Güçleri’nden yapılan açıklamada “Kahramanlarımız Husilerden atılan füzeleri yok etti. Şu an güvendeyiz. Halkımızı korumaya devam edeceğiz” dendi.

Husiler suçlamayı reddetti

Yemen’deki Husi Cemaati sözcüsü Yahya Seri, kişisel Facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Mekke’ye füze attıklarına yönelik iddiaları reddetti.

 

Ek Açıklama 2019-05-20 160416.jpg
Seri açıklamayı Facebook hesabından yaptı

 

Seri, “Suudi yönetimi yine her zamanki gibi bu iddiaların arkasına saklanarak aziz Yemen halkına düşmanlık yapmaya devam etmeyi amaçlamaktadır. 4 yıllık askeri ve siyasi başarısızlıklarının yanı sıra, kendi suçlarını örtmeye çalışmaktadır. Kendi amaçlarını gerçekleştirmek için Müslümanların kalbi olan Mekke’yi de kullanmaktan çekinmemektedir” diye yazdı.

Riyad yönetimi, geçtiğimiz hafta ülkenin doğusundaki iki petrol pompa istasyonuna drone ile gerçekleştirilen saldırıyla ilgili İran’ı suçlamıştı. 

Patlayıcı yüklü droneların kullanıldığı saldırıyı Yemen’deki Husiler üstlenmişti.

Yemen'deki İran destekli Husiler, dün (19 Mayıs 2019) Suudi Arabistan'a, Birleşik Arap Emirlikleri'ne ve bu ülkelerin Yemen'deki askeri karargahları ile önemli tesislerinden oluşan 299 noktaya saldırı düzenleme tehdidinde bulunmuştu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'de meşru yönetime destek amacıyla askeri operasyon başlattığı 26 Mart 2015'ten bu yana Husiler, sık sık Suudi Arabistan'ın farklı bölgelerine hava saldırıları düzenliyor.

Yemen topraklarından atılan füzeler, çoğunlukla Suudi Arabistan Hava Savunma Güçleri tarafından etkisiz hale getiriliyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU