Berabere biten şampiyonluk yarışındaki "kritik" derbi yorumu: "Altay tuttu, Sergen Yalçın uyudu, sevinen Fatih Terim oldu"

Spor yazarları, 1-1 sona eren Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini yorumladı

Beşiktaş ile Fenerbahçeli oyuncular, 1-1 berabere biten maç sonunda büyük üzüntü yaşadı / Fotoğraf: AA

Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, sahasında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, kadro tercihleri nedeniyle karşılaşmayı değerlendiren spor yazarlarının eleştirilerine maruz kaldı.

Ligde Beşiktaş, üçüncü sırada yer alan Fenerbahçe'yi Vodafone Stadı'nda konuk etti.

İlk yarısı 0-0 eşitlikle sona eren müsabakada gol perdesini 48. dakikada Vida açarak takımını 1-0 öne geçirdi. Konuk ekip Fenerbahçe ise 89. dakikada Ozak Tufan'ın golle sonuçlanan uzaktan şutuyla skora denge getirdi.

İki takım da kalan dakikalarda başka gol bulamadı ve müsabaka 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Alınan bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 64'e, Fenerbahçe ise 59'a yükseltti.

Fanatik yazarı Ali Ece, oyuncu performanslarına vurgu yaptığı yazısında, şunları kaydetti:

Samatta Fenerbahçe’de, Ljajiç ise Beşiktaş’ta ilk yarıda adeta yokları oynadılar. Fenerbahçe, Osayi ile NSakala birebir kaldığında pozisyonlarda ilk 45’te tehlikeli oldu. Bunların birinde Ersin çok kritik bir kurtarışa imza attı. Beşiktaş ise ilk yarıda Aboubakar topla her buluştuğunda tehlikeliydi. Ancak hem kaleci Altay iki kritik kurtarış yaptı hem de Beşiktaş ilk 35 dakikada aylardır yapmadığı cinsten pas hataları yapınca kendisini liderliğe taşıyan oyun kalitesini sadece ilk yarının sonlarında sergileyip baskı kurabildi.

Çetiner: Sergen Yalçın’ın kupa yorgunu takımına el atmayışı Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü

Faik Çetiner, maç öncesi açıklanan kadrolara bakıldığında iki tarafın da kazanmak için sahaya çıktığının düşünüldüğünü ancak oyunun başlamasıyla her iki takımın da kontrollü oyunu benimsediğine dikkat çekti:

Mutlak kazanmak durumunda olan Fenerbahçe’nin bu maçı yaşamış ustaları (Sosa, Ozan, Gökhan) kulübedeydi. Son yarım saatte defans tedbirlerini ikinci plana iten Fenerbahçe, oyunu rakip alana yıktı ve 'Ben bu maçı bırakmam' mesajı verdi. Beşiktaş, rakibinin çok adamla üzerine gelmesiyle birlikte çok şans pozisyonları buldu. 2. golü atsa işi bitirecekti. Ama başta Aboubakar olmak üzere Ghezzal, Mensah, Larin kale önünde adeta eğlendiler. Bu arada kaleci Altay’ın hakkını da yememek lazım, öyle kurtarışlar yaptı ki maçı son dakikaya kadar tuttu. Sergen Yalçın’ın kupa yorgunu takımına el atmayışı (neden gereken zamanlarda oyuncu değiştirmedi), Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürdü. Maçı kazandığını zanneden Siyah-Beyazlılar, Ozan Tufan’ın son dakika füzesi ile yıkıldı.

 

BJK-FB-AA (3).jpeg
Ozan Tufan, Fenerbahçe adına 89. dakikada beraberliği getiren golü kaydetti / Fotoğraf: AA

 

Çelikler: Ozan Tufan, Emre Abi'sinin adamı olan Mert Hakan'a ya da yeni transfer İrfan'a kurban edilemez

Habertürk yazarı Serdar Ali Çelikler, Beşiktaş'ın bu sezon ilk defa dağınık bir oyun oynadığını ve derbiye stresli çıktığını dile getirdi.

Fenerbahçe'nin sahaya çıkan ilk 11'inin sportif direktör Emre Belözoğlu'nun tercihiyle belirlendiğini öne süren Çelikler, şu ifadeleri kullandı:

Fenerbahçe; Emre Belözoğlu müdahaleli kadrosu ile maça çıkmıştı. İrfan ve özür dilemeyen ama affedilen (!) Caner'in ve Samatta'nın 11'de olması Belözoğlu'nun kararlarıydı. Erol Bulut, Trabzonspor maçından bu yana 'yardımcı eleman' Fenerbahçe devekuşu gibi deve mi kuş mu belli olmayan bir 11 ile sahadaydı, pasçılar ve pasla alakası olmayan koşucular...

Sergen Yalçın'ın oyuna müdahalede geç kaldığını, Fenerbahçe'nin attığı golün ise ikinci yarıda oyuna dahil olan Ozan Tufan'ın bireysel becerisiyle geldiğini aktaran Çelikler, yazısını şöyle sürdürdü:

Aynı Ozan, ikiyi de atıyordu. Bu çocuk, Emre Abi'sinin adamı olan Mert Hakan'a ya da yeni transfer İrfan'a kurban edilemez. Beşiktaş'a 3. golü. Galatasaray'a da golü attı, VAR ofsayt uydurdu. Bundan sonra denenir mi bilmem ama Ozan'ı santrafor oynatırdım ben olsam. Samatta-Cisse'den kesin iyidir. 

Alınan sonucun Fenerbahçe'yi mutlu etmeyeceğini ve teknik direktör Erol Bulut'a sadece süre kazandıracağını söyleyen Çelikler, şu değerlendirmeyi yaptı:

Golcüsü ve gol atma planı olmayan bir takım olan Fenerbahçe daha da fazla ilerleyemez zaten. Beşiktaş ise 'ŞAMPİ...' derdi eğer kazansaydı. Sergen Yalçın'ın 60'lardan itibaren gerileyen takımına müdahalesindeki eksiklik, 75 itibariyle Caner'den başka planı olmayan Fenerbahçe'yi engelleyecek tek bir değişikliği yapamaması sadece Fatih Terim'e ve Galatasaray'a yaradı. Altay skoru tuttu, Sergen Yalçın uyudu, en çok sevinen Terim oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Büyüka: Beşiktaş, şampiyonluğunu erken ilan edeceği bir fırsatı kaçırdı

Milliyet gazetesi yazarı Şansal Büyüka, derbide alınan sonuçla Beşiktaş'ın milli maç arasına kayıp puan hesabına göre Galatasaray'dan 6, Fenerbahçe'den 8 puan önde gireceğini hatırlattıüı yazısında, şu yorumu yaptı:

Bu sonuçla şampiyonluk masasından kalkan olmadı. Ama jokerler Beşiktaş'ın elinde... Bu unutulmasın. Ozan Tufan golünün hakkını verelim, mükemmel vurdu. Fenerbahçe'de santrforların yattığı maçlarda golleri atmak gene orta saha adamlarına kalıyor. Eee, o da çok kolay olmuyor. Beşiktaş, bu beraberlikle şampiyonluğunu erken ilan edeceği bir fırsatı kaçırdı. Buna rağmen yarışı riske atmadı. Sadece uzattı. Jokerler ellerinde ve gene çok avantajlılar. Fenerbahçe yarıştan kopmadı ama ekmek kırıntısı kadar olan umudu yeşerir mi; bana göre yeşermez. Haftalar azaldı, puan farkı azalmadı. Aslında büyük balığı Galatasaray yakaladı, yeniden hayata döndü. 

 

BJK-FB-AA (2).jpeg
Halil Umut Meler / Fotoğraf: AA

 

Çoban: Meler, son yılların en temiz terbilerinden birini yönetti

Eski hakem ve spor yorumcusu Deniz Çoban, Fanatik gazetesindeki köşesinde Halil Umut Meler'in derbi maçtaki yönetimini başarılı bulduğunu yazdı.

"Dün akşam oynanan maçta, hakemler açısından hiçbir kritik an, tartışmalı bir ceza sahası pozisyonu olmadı" diyen Çoban, sarı-kırmızı kart tartışmasının yapılabileceği bir pozisyonun da yaşanmadığını belirterek, şunlara değindi:

Bırakın bunları benim hatırladığım, ceza sahası dışında ya da içinde olsun, elle oynama bile olmadı. Bütün bunlar hakem ekibinin işini kolaylaştıran unsurlardı. Tüm bu yukarıda yazdıklarıma rağmen bu bir derbi maçıydı ve çalınacak bir hatalı düdüğün, kalkacak bir hatalı bayrağın nelere mal olacağına daha önce fazlasıyla şahit olmuştuk. Dolayısıyla maç kontrolünü sürekli elinde bulunduran, maç konsantrasyonunu 90. dakikaya kadar kaybetmeyen, maç planını maç öncesi çok doğru hazırlamış olan Halil Umut Meler, dün yüzünün akıyla son düdüğü çaldı. Oyunun 24. dakikasında Ghezzal’in Caner’e, 68. dakikada Rosier’in topsuz alanda Valencia’ya yaptığı faullere sarı kart çıkarmadı. 68. dakikada Beşiktaş’ın önemli bir atağında avantajı kesti. Tüm bunlara rağmen son yılların en temiz derbilerinden birini yönetti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU