CHP’li Emir: Meclis Başkanı, polise, milletvekillerinin aracı aranmadan Meclis’e alınmaması talimatını vermiş

Emir bir polise aracını neden aranmak istendiğini soruyor. Polis memuru, “Bugünün öneminden dolayı…” yanıtını veriyor

Fotoğraf: Twitter

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, TBMM yerleşkesine gireceği sırada polisler tarafından aracının aranmak istediğini belirterek, “Meclis Başkanı polise milletvekillerinin aracı aranmadan Meclis’e alınmaması talimatını vermiş” dedi.

Emir, yerleşkenin girişinden çektiği bir videoda, bir polise aracını neden aranmak istendiğini soruyor. Polis memuru, “Bugünün öneminden dolayı…” yanıtını veriyor.

Söz konusu olaya Twitter’dan tepki gösteren Emir, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a “Anayasayı ve dokunulmazlığım olduğunu bildiğine göre milli iradeye karşı darbe girişiminde sanırım. Bilsin ki 15 Temmuz’da bu Meclis’e girdim. Hukuksuzluğa pabuç bırakmayız” dedi.

Emir şunları kaydetti:

Meclis Başkanı Mustafa Şentop Anayasa ile bağlıdır ve hukuksuz talimat veremez. Özür dilemelidir. Anlaşılan Meclis Başkanı ihtiyaç duyarsa Anayasayı çiğnemek pahasına, milletvekillerinin Meclis’e girmesini engelleyebileceğini düşünüyor. Şu halde masum görüntülü bir mini darbe provası ile karşı karşıyayız demektir.

Gergerlioğlu gözaltına alınmıştı

Milletvekilliği düşen ve Meclis'te 4 gündür eylem yapan HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah saatlerinde Meclis’te gözaltına alınmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU