Barınaktaki hayvanlara kalacak ev bulan Los Angeles, "öldürmeyen" şehir oldu

2012'de Los Angeles barınaklarındaki kedi ve köpeklerin yüzde 56'sı hayattayken, bu oran 2020'de yüzde 90'ı geçti

Los Angeles hayvan barınaklarında "öldürmeyen" şehir unvanı aldı (AFP)

Hayvan barınaklarının kurtarma oranını yüzde 90,49'a çıkarmayı başarmasıyla, Los Angeles resmi olarak "öldürmeyen" (no-kill) şehir unvanını kazandı.

The Best Friends Animal Society isimli dernek, "Öldürmeyen Los Angeles" (No-Kill Los Angeles -NKLA) girişimini 9 yıl önce başlattı.

Grubun baş yöneticisi Julie Castle şunları söyledi:

Bu anın muazzamlığını ve öldürmeyen şehir hareketinin tarihindeki önemini ne kadar vurgulasak az. NKLA bir toplumun tamamı birlikte çalıştığında nelerin mümkün olduğunu gösterdi.

Castle "Best Friends'in bu dayanışmacı modeli ülke çapına genişleterek ABD'deki her topluluğu 2025'e kadar öldürmeyen konumuna getirme hedefi daha da gerçek hale geliyor" diye ekledi.

Girişimin yola çıktığı 2012'de Los Angeles barınaklarındaki canlı köpek ve kedilerin oranı yüzde 56'yken, 2020'de bu oran yüzde 90'ı geçti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüzde 90'lık kurtarma oranı ülke çapında "öldürmeyen" şehir seviyesine çıkmak için gerekli oran kabul ediliyor. Topluluk, barınağa ulaşan hayvanların yaklaşık yüzde 10'unun "yer yokluğundan öldürülmek yerine, daha merhametli ötenaziyi gerektiren tıbbi veya davranışsal durumda bulunduğunu" belirtti. 

Topluluk "Kovid-19, ABD'deki hayvan barınaklarının çoğu gibi, evcil hayvanları eve almaya yönelik devasa bir toplumsal dalgayı beraberinde getirdi" diye ekledi.

The Best Friends Animal Society topluluğu, "pandemide kamu sağlığıyla ilgili getirilen kısıtlamalara ve Los Angeles şehri hayvan barınaklarından ikisinin geçici olarak kapatılmasına rağmen, evcil hayvanların sahiplenilmesini ve bakım almasını sağlamak amacıyla" Los Angeles Veteriner İşleri Müdürlüğü'yle birlikte 150'den fazla ortakla çalıştıklarını belirtti.

Los Angeles Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün genel müdürü Brenda Barnette, şöyle konuştu:

İşbirliği, hayatları kurtarmak için kilit önemde ve bu işbirliği bunun doğruluğunu kesinlikle kanıtladı.

Pandemide merkezlerimizdeki hayvanların bakımı ve sahiplenilmesini üstlendikleri ve 2020 sonuna kadar yüzde 90,49'luk hayat kurtarma oranına ulaşmamıza destek oldukları için Best Friends'e, çok sayıdaki kurtarma ortaklarımıza, çalışanlara, gönüllülere ve şehir halkına minnetarız.

The Independent yorumları için NKLA'le iletişime geçti.
 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU