Reuters: TCMB Başkanı durum değerlendirmesi yapmak için banka genel müdürleri ile görüşecek

Fotoğraf: AA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu göreve gelmesinin hemen ardından durum değerlendirmesi yapmak üzere bugün akşam üstü banka genel müdürleri ile bir toplantı yapacak.

Konuya yakın iki bankacılık kaynağından alınan bilgiye göre toplantının bugün saat 16.00 sıralarında olması beklenirken, Reuters TCMB'ye konu ile ilgili yorum almak için henüz ulaşamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan son bir kaç ayda 875 baz puan faiz artışına giden Naci Ağbal'ı Merkez Bankası (TCMB) başkanlığı görevinden alırken, yerine kendisi gibi yüksek faizi eleştiren Profesör Doktor Şahap Kavcıoğlu'yu atadı. Görevden alma ve atama Cumhurbaşkanlığı Kararı ile gerçekleşti. Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan karar TCMB'nin politika faizini beklentilerin üzerinde artışla %19'a çıkarmasından iki gün sonra geldi.

Analistler bu kararın ardından yaptıkları değerlendirmelerde, değişikliği "endişeli" olarak karşılamış ve fiyat istikrarının bir kenara konulabileceğinin tedirginlik yarattığını söylemişlerdi.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU