Avrupa'dan Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine tepki: Eylem planında açıklanan hedefleri sorgulattı

Avrupa Konseyi'nden yapılan açıklamada "Bu eylem, bu çabalara karşı büyük bir geri adım; Türkiye, Avrupa ve diğer ülkelerde kadınların korunmasını riske attığı için üzücüdür" denildi

Fotoğraf: Twitter

Avrupa Konseyi, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini geri adım olarak değerlendirdi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic Buric tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Avrupa Konseyi’nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin kötü bir haber olduğu belirtildi.

Açıklamada, sözleşmenin 34 Avrupa ülkesini kapsadığı, kadınları her gün karşılaştıkları şiddetten koruma çabalarının standardı olarak kabul edildiği belirtilerek, "Bu eylem, bu çabalara karşı büyük bir geri adım; Türkiye, Avrupa ve diğer ülkelerde kadınların korunmasını riske attığı için üzücüdür" ifadelerine yer verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesini üzüntüyle karşıladığını kaydederek, "Haklar konusundaki gerileme endişe vericidir." yorumunu yaptı.

Erdoğan'ın açıkladığı eylem planını sorgulattı

Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin Avrupa'ya ve Türkiye'deki kadınlara yanlış sinyal verdiği ileri sürüldü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yakın zamanda aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetle mücadeleyi de ele alan bir insan hakları eylem planı sunduğu hatırlatılan açıklamada, Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesinin eylem planında açıklanan hedeflerini sorgulattığı ifade edildi.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU