Selçuk Üniversitesi’nde Demirel ve Doğramacı isimleri kaldırıldı

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin ismi “Sultan Alparslan Kültür Merkezi”, Sıhhat Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu’nun ismi ise “Nasrettin Hoca Anaokulu” olarak değiştirildi

Selçuk Üniversitesi Senatosu, Süleymen Demirel'in ismini kültür merkezinden kaldırdı / Fotoğraf: AA

Konya-Selçuk Üniversitesi Senatosu, hem Demirel hem de Doğramacı ismini üniversiteden sildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selçuk Üniversitesi’nin kuruluşu ve gelişmesinde büyük emeği bulunan Süleyman Demirel’in ismi üniversitenin Sıhhat ve Kültür Dairesi’ne bağlı olarak kurulan kültür merkezine verilmişti. Üniversitenin Sıhhat Bilimleri Fakültesi’ne bağlı uygulama anaokuluna da YÖK kurucusu İhsan Doğramacı ismi verilmişti.

alparslan.png
Süleyman Demirel olan Kültür Merkezi'nin ismi Sultan Alparslan olarak değiştirildi / Fotoğraf: Selçuk Üniversitesi

 

9 ve 10 Mart’ta Dekan Emine Arslan başkanlığında toplanan Nazan Aktaş, Şebnem Aslan, Kezban Zirveli, Işık Feyzal Kesen, Handan Ertaş, Seyhan Çankaya’dan oluşan fakülte idare konseyi, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nin ismi “Sultan Alparslan Kültür Merkezi”, Sıhhat Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu’nun ismi ise “Nasrettin Hoca Anaokulu” olarak değiştirilmesini oy çokluyla kabul etti.

“Vicdanlarda yeri olmayan bu davranışı esefle karşılıyorum”

Anavatan Partisi’nin iktidar olduğu dönemde İl Başkanlığı da yapan siyasetçi ve iş adamı Nazmi Sırıt, alınan kararın toplumu kutuplaştırdığını söyledi.

Son dönemlerde demokrasi adına iyi günlerden geçmediğimizi, anılan kültür merkezindeki isim değişikliğiyle buna bir kere daha şahit olunduğunu dile getiren Sırıt, toplumun büyük kesimi tarafından tepkiyle karşılanan isim değişikliğine yönelik şu görüşlere yer verdi:

“Bu davranış geçmişi inkar etmek kadar siyasi kin ve garez üzerine toplumumuzu kutuplaştırmak ve kamplara ayırmak gibi son derece tehlikeli noktalara götürür. Selçuk Üniversitemizin kuruluş aşamasında büyük gayretleri olan, üstelik 9. Cumhurbaşkanlığımızı yapan rahmeti rahmana kavuşmuş bir siyasi lidere ve onun sevenlerine yapılmış, vicdanlarda yeri olmayan bu davranışı esefle karşılıyorum”

 

Konya Olay, Merhaba Haber

 

DAHA FAZLA HABER OKU