Ahmet Türk Meclis'i terk etmeyen Gergerlioğlu'nu ziyaret etti: 30 yıldır yaşananları bugün tekrar yaşıyoruz

Gergerlioğlu "Adalet yerini bulana kadar direnişimiz devam edecek" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Hakkında mahkemece verilen kesinleşmiş cezaya ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Genel Kurulda okunmasının ardından milletvekilliği düşen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'teki eylemine devam edeceğini bildirdi. 

İHD heyeti ve Ahmet Türk, HDP Grup Yönetim Salonu'nda, milletvekilliğinin düşmesinin ardından başlattığı eylemini sürdüren HDP'li Gergerlioğlu'nu ziyaret etti. 

"Adalet için direniyoruz"

Gergerlioğlu, burada yaptığı konuşmada, "üç gündür adalet nöbetinde olduğunu" ifade ederek, "Anayasa Mahkemesine başvuru yaptığımız halde alelacele, afaki bir şekilde bu karar okutulmuştur. Sayın Enis Berberoğlu kararında olduğu gibi bir hataya düşülmüştür." dedi. Hak ve adalet için direndiklerini belirten Gergerlioğlu, "Bu direnişimiz de adalet yerini bulana kadar devam edecek" diye konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Güçlenerek çıktık"

Ahmet Türk ise 30 yıldır yaşananları bugün tekrar yaşadıklarını kaydederek, "1994 yılında yine milletvekili dokunulmazlıkları kaldırıldı, cezaevine girdik, DTP kapatıldı, milletvekilliğimiz düşürüldü, siyasi yasaklar başladı ama bugün bakıyoruz ki geçmişte bütün bu yaşadıklarımız, partilerin kapatılması, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması, cezaevi süreçleri bize bir şeyi gösterdi; hep güçlenerek çıktık. Çünkü, halkımız yanımızda oldu" ifadelerini kullandı.

"İmralı'ya yüzerek gitmedim"

Ahmet Türk HDP'nin kapatılması davasında hazırlanan iddianamede Meclis konuşmaları, İmralı’daki görüşmeler gibi konuların yer aldığı hatırlatılarak "Siz iddianameye bakınca ne düşünüyorsunuz bu gerekçeler hakkında?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Barış görüşmeleri sürecinde adaya ilk gidenlerden biriydim. Herhalde yüzerek gitmedim, yüzme şansım da yoktu. Herhalde devletin sağladığı yollardan gittik, onların talebi üzerine bu görüşmeler başladı ve bir barış sağlanması konusunda bir mutabakat vardı ama istenilen netice alınmadı ve bu süreç sona erdirildi.

 

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU